Nationale Schoolleiders Top 2018: 'Hier ervaar ik dat we samen op weg zijn'

07 november 2018

Op 8 november 2018 kwamen 450 schoolleiders, rectoren en teamleiders naar Apeldoorn voor de vierde Nationale Schoolleiders Top. Ze konden leren van andere schoolleiders én van experts uit het bedrijfsleven. Lees de reacties en bekijk de foto's.

De aanwezigen kregen na de opening door minister Slob en VO-raad voorzitter Paul Rosenmöller een gevarieerd programma met praktijkgerichte sessies. En dat inspireerde veel deelnemers. Zoals een schoolleider zei: “Hier op de NST ervaar ik dat we samen op weg zijn naar een formatief onderwijslandschap. De cijfers loslaten is spannend, maar mooi.”

Enkele andere reacties:
Floor Tiesing, Comenius College: “In de sessie over kansengelijkheid voelde ik veel bewondering voor Dyane en Yolande; wat een moed tonen zij door in zo’n cultureel diverse omgeving de regie te houden. Heel inspirerend.”

Fred Jansen, Comenius College: “Ik werd echt blij van de sessie van Ellen Doherty, wat een passie voor de leerling tonen zij in Schotland. Ze doen alles om zo goed mogelijk onderwijs voor de leerlingen te realiseren. Ze nemen iedereen mee in een ontwikkeling waarin de leerling centraal staat, welke barrières er ook zijn.”

Andrea van As, St. Nicolaaslyceum: “Het verhaal van het Rembrandt College over flexibilisering van onderwijs was zeer interessant. Zij werken met een vraaggestuurde aanpak en dat vind ik een dappere keuze. Het is veel onvoorspelbaarder dan aanbodgestuurd werken, daar heb ik echt bewondering voor.”

 

nst 1

 

nst 2

nst 3

 

nst 4

 

nst 5