Nationale Slaagdag: felicitaties in beeld!

04 juni 2020

Vandaag – op de ‘Nationale Slaagdag’ – mag door heel Nederland de vlag nu echt uit voor duizenden geslaagde scholieren. Scholen hebben deze dag aangegrepen om op een leuke, vaak creatieve manier, hun leerlingen in het zonnetje te zetten. Om hen zo toch nog de aandacht en het feestje te geven dat ze zo hebben verdiend met hun harde werken – in deels bijzondere, lastige omstandigheden – en het behalen van hun diploma. Ook de VO-raad wil hen – en hun scholen – van harte feliciteren met hun uitzonderlijke prestaties! Hieronder krijgt u een (beeld)impressie van de initiatieven van vandaag vanuit diverse scholen en organisaties.

Felicitatievideo van het LAKS (met o.a. Paul Rosenmöller)

Om alle examenkandidaten in het zonnetje te zetten maakten Meester Hidde (rappende meester op Instagram) en rapper Benito het nummer ‘Flex Samen’.


 

Foto's en video's scholen

Don Bosco College Volendam

De school benaderde alle bakkers in de gemeente Edam-Volendam om taarten te bakken voor alle geslaagde leerlingen. Zij werden hiermee verrast door hun mentor en docenten. Voor gezakte leerlingen was er troostcake geregeld.

     

     


Wellant College Montfoort

Per fiets kregen alle leerlingen een bezoekje van docenten.


Praktijkschool de Rijzert Den Bosch

Leerlingen van de Rijzert konden voor het eerst een echt diploma behalen. Om dit te vieren organiseerde de school een vlag dag. Een leerling maakte maakte afgelopen nacht bij zijn stage adres speciale taarten. De mentoren gingen vandaag hiermee bij de leerlingen langs. Zij kregen te horen of ze geslaagd waren, de taart en een vlag.

  


Wellantcollege Alphen aan den Rijn 

De coaches van de vierde klassen van het Wellantcollege gingen op pad om bij alle leerlingen persoonlijk de uitslag te brengen……uiteraard met taart én vlag!


Willem van Oranje College Waalwijk

Het Willem van Oranje College organiseerde de DWDD (De Willem Diploma Drive-thru). Alle geslaagden ontvingen hun diploma door een strakgeorganiseerde wandeling door de school, waarbij de leerlingen allerlei verrassende elementen tegenkwamen.

      

      


Pallas Athene College Ede

Het Pallas Athene College organiseerde een 'Pallas geslaagd-tour' en ging hiermee langs bij alle geslaagde leerlingen.


Clusius College Castricum

Dit jaar werden alle leerlingen van het Clusius College verblijd met een bezoek van hun mentor(eren) aan de deur! Samen met vlag en prachtige pioenrozen werd het moment goed gevierd.
 
 

Marianum Lichtenvoorde/Groenlo

Alle mentoren van de school gingen in de ochtend langs bij de leerlingen om hen persoonlijk te feliciteren met een bloem en een felicitatiebord dat ze op het raam konden plakken.

       

       


Jac. P. Thijsse College Castricum

Het Jac. P. Thijsse College regelde een felicitatiebus voor haar leerlingen.
 
 

Vlietland College Leiden

Docenten van deze school hebben alle eindexamenleerlingen persoonlijk thuis opgezocht om ze te feliciteren met het slagen voor hun eindexamen. Elke docent feliciteerde de leerling heel toepasselijk, in coronatijd, met een 'Boks op afstand'!

 

Trivium College Amersfoort 


Schoonhovens College (locatie Vlisterweg)

Nadat de geslaagde leerlingen 'ouderwets' werden gebeld met het goede nieuws, zijn de leerlingen van deze school in kleinere groepen naar school gekomen om toch nog feestelijk de felicitaties en de voorlopige cijferlijst persoonlijk van hun mentor te ontvangen.

leerling en docent schoonhovens college     Leerling ondertekent diploma

jongens in de schoolbankjes     leerlingen in de aula wachtend


Esdal College Oosterhesselen

Deze school bracht haar geslaagde leerlingen op de dag van de officiële uitslag met versierde auto's een ontbijtje.
 
 


Openbaar Onderwijs Groningen

Openbaar Onderwijs Groningen riep Stad en Ommeland op om voor álle examenleerlingen geluid te maken. De examenleerlingen en medewerkers ontvingen een feesttoeter. Ook reden er gigantische LED-schermen langs huis met een persoonlijke boodschap, werden er wimpels langsgebracht en nog veel meer. Allemaal om een feestelijk gebaar te maken naar de examentoppers.

     

     

Curio Etten-Leur

Curio organiseerde een online examenfeest voor al hun geslaagden en schoolverlaters. Zie ook de videostream

Metameer Boxmeer/Stevensbeek

Het Metameer organiseerde op de locatie jenaplan Boxmeer een Drive Through met petit fours, cijferlijst, wimpel, popcorn en bubbels. Op de locatie Stevensbeek ontvingen ze de leerlingen in kleinere groepen, met (alc.vrije) champagne, muziek, wimpels, cijferlijsten en samen vieren!

      

      


Clusius College Hoorn

Het Clusius College heeft de leerlingen ‘s morgens een videoboodschap gestuurd van de directeur. Hij beloofde iedereen persoonlijk langs te komen. Dat was een onmogelijke taak: 132 leerlingen in een groot verspreidingsgebied. De docenten hebben de directeur geholpen; met maskers met het gezicht van de directeur hebben zij de leerlingen verrast. Zie ook de video van de school.SintLucas, Eindhoven

Vmbo-docenten en mentoren van de examenleerlingen van SintLucas uit Eindhoven gingen in twee busjes langs alle geslaagde leerlingen en gaven daar een feestpakket af. Ze kwamen met veel lawaai de straat ingereden, strooiden confetti en deelden o.a. een geslaagd vlag uit. Bekijk ook het filmpje dat de school hiervan maakte

 

Praatplaat VSNU

Zie ook de praatplaat waarmee de VSNU de geslaagden feliciteerde en welkom heet. 

Download de pdf-versie van de praatplaat in het Nederlands of Engels.