Nieuw KaternPlus over leidinggeven aan innovatie

19 mei 2021

Deze week is de zesde editie van het KaternPlus van de VO-academie verschenen. In dit katern staan verschillende artikelen en interviews rond het thema leidinggeven aan innovatie. Alle schoolleiders en bestuurders ontvangen binnenkort een gedrukt exemplaar, maar u kunt ook nu alvast een kijkje nemen in de digitale variant.

Leidinggeven aan innovatie 

Het thema van deze editie van het KaternPlus is leidinggeven aan innovatie. Een relevant en actueel thema voor bestuurders en schoolleiders; het aansturen van vernieuwings- en veranderprocessen wordt immers een steeds belangrijker onderdeel van het werk.

In dit katern komen verschillende schoolleiders en bestuurders aan het woord. Zij delen hun kennis en inzichten en reflecteren op hun rol. Zo leest u bijvoorbeeld hoe een schoolleider en bestuurder van Montessori Scholengemeenschap Amsterdam samen werken aan hun professionalisering en hoe de Meerwegen scholengroep ontwikkelt door verantwoording. Ook laten leidinggevenden uit andere sectoren, waaronder Cisca Wijmenga (rector magnificus van de Rijksuniversiteit Groningen) en Jeroen Otter (bondscoach shorttrackers), in dit KaternPlus zien hoe zij blijven innoveren. 

Interactieve versie 

Wilt u nu alvast een kijkje nemen? Download dan het digitale KaternPlus. U kunt deze interactieve versie online doorbladeren en vanuit de inhoudsopgave direct doorklikken naar artikelen die u wilt lezen. Daarnaast is in deze versie gerelateerde content toegevoegd, zodat u op een eenvoudige manier meer te weten komt over de onderwerpen die in dit katern centraal staan.