Nieuw ondersteuningsaanbod passend onderwijs: ontvang tips in adviesgesprek of leernetwerk

17 april 2017

Sinds 2016 is de Scan Passend Onderwijs beschikbaar, die scholen en samenwerkingsverbanden inzicht geeft in de stand van zaken rondom passend onderwijs. Scholen die aan de slag willen met de ontwikkelpunten die uit deze scan naar voren komen, kunnen nu een adviesgesprek hierover aanvragen met een expert van het Steunpunt Passend Onderwijs VO, of zich aanmelden voor een leernetwerk rondom de uitkomsten van de scan.

De expert van het steunpunt gaat op basis van de uitkomsten van de scan met u in gesprek en reikt u praktische tips aan om de vervolgstappen te concretiseren. Alle experts beschikken over brede kennis over passend onderwijs, ondersteunend materiaal en goede voorbeelden.

Daarnaast is het mogelijk om samen met de scholen uit uw samenwerkingsverband deel te nemen aan een leernetwerk. Hierbij kijkt u samen naar de scanresultaten en hoe u binnen uw school en samenwerkingsverband op de beste manier vervolg kan geven aan passend onderwijs. 

Als u interesse heeft om deel te nemen aan een leernetwerk of een adviesgesprek wilt aanvragen, kunt u dit doorgeven via het online formulier van het Steunpunt Passend Onderwijs VO. Het steunpunt neemt dan zo spoedig mogelijk contact met u op.

Scan Passend Onderwijs

U kunt de Scan Passend Onderwijs invullen via scanpassendonderwijs.nl. Op deze website vindt u ook meer informatie over de scan en een gesprekshandleiding. Met behulp van deze handleiding kunt u ook zelf het gesprek aangaan binnen de school over de scanresultaten en tot een werkplan komen om met de ontwikkelpunten aan de slag te gaan.