Nieuwe ARP met Kennisnet Federatie ondertekenen voor 1 juli

13 juni 2018

Scholen in het VO moeten op korte termijn hun zogenoemde attribute release policy (ARP) met Entree Federatie van Kennisnet hernieuwd ondertekenen.

Nieuwe toetreders in de samenwerking van leveranciers die ‘Directe Toegang’ tot digitaal Lesmateriaal bieden, maakt deze ondertekening noodzakelijk. Een geldige, actuele ARP voor alle leveranciers is een vereiste volgens de privacywetgeving om bij de start van het nieuwe schooljaar zonder problemen gebruik te kunnen (blijven) maken van digitaal lesmateriaal.

Wat is een ARP?

Een ARP bepaalt welke gegevens de Entree Federatie van Kennisnet namens de school mag aanreiken aan leveranciers van digitaal lesmateriaal om toegang tot de leermiddelen en dagelijks gebruik mogelijk te maken. Zonder deze overeenkomst hebben de leerlingen geen toegang tot hun digitaal lesmateriaal bij de start van het nieuwe schooljaar.

Hoe kan de ARP ondertekend worden?

Een ingevulde en rechtsgeldig ondertekende ARP kan per mail worden verstuurd naar: support@kennisnet.nl met als onderwerp “BDL ARP”. Een handtekening van een tekenbevoegde bestuurder of een gemandateerde van het schoolbestuur is hiervoor vereist. Het formulier is hier te downloaden. De coördinatoren Directe Toegang per school hebben vorige week vanuit de distributeurs een verzoek ontvangen om de nieuwe ARP in orde te maken.

Meer informatie

Bij vragen over ondertekening van de ARP is Kennisnet support bereikbaar via: 0800 - 3212233 / support@kennisnet.nl