Nieuwe brochures ‘Ik in de MR?!’ voor ouders en personeel scholen

05 november 2019

Het project Versterking Medezeggenschap heeft een serie digitale minibrochures gepubliceerd voor ouders en medewerkers op scholen die overwegen zich kandidaat te stellen voor de medezeggenschapsraad.

In de brochures staan antwoorden op vragen die potentiële kandidaten voor de MR en GMR in het po en vo zich vaak stellen. Ook vertellen huidige (G)MR-leden uit de verschillende geledingen over hun ervaringen in de praktijk. Waar praat de MR over mee, hoeveel tijd kost het MR-lidmaatschap, wat levert het op en over welke basiskennis moet je beschikken?

De brochures geven ouders, docenten en onderwijsondersteunend personeel zo een beter beeld van wat het (G)MR-lidmaatschap inhoudt en wat er van ze wordt verwacht. Dit kan eraan bijdragen dat meer geschikte kandidaten zich aanmelden voor de (G)MR, waardoor de medezeggenschap op school versterkt wordt.

Bestuurders, directeuren en MR-voorzitters/secretarissen kunnen mensen die interesse hebben in de medezeggenschap of kandidaten voor de (G)MR verwijzen naar de minibrochures of ze direct downloaden en versturen.