Nieuwe subsidieronde Erasmus+ voor internationalisering

14 december 2023

Scholen kunnen via Erasmus+ weer subsidie aanvragen voor de verdere internationalisering van hun onderwijs en/of de verdere professionalisering van leraren en schoolleiders via het opdoen van internationale kennis en ervaringen.

Er kan subsidie worden aangevraagd op de volgende terreinen:  

  • Mobiliteit van personeel – de subsidie kan worden gebruikt om leraren en schoolleiders de kans te bieden een training of cursus te volgen in het buitenland, les te geven in een ander land of hier mee te lopen met een collega (job shadowing).  

  • Partnerschappen – de subsidie kan worden ingezet voor het sluiten van een partnerschap met een school uit een ander land. Binnen dit partnerschap kunnen onder meer kennis en good practices op het gebied van onderwijs worden gedeeld. 

  • Jean Monnet-acties – de subsidie kan worden gebruikt voor activiteiten die erop zijn gericht om leraren meer kennis te laten ontwikkelen over de EU, die ze vervolgens kunnen overbrengen op leerlingen. Zo kan bijvoorbeeld een lesprogramma worden ontwikkeld dat EU-gerelateerde onderwerpen behandelt.   
     

Op de website van Erasmus+ lees je meer over de mogelijkheden, de beschikbare budgetten, hoe je subsidie kunt aanvragen en wat de voorwaarden en deadlines zijn. 

In februari 2024 staan de eerste deadlines voor subsidieaanvragen gepland. Erasmus+ raadt daarom aan op tijd te beginnen met de subsidieaanvraag.