Ondersteuning calamiteitenteam voortaan via Stichting School & Veiligheid

14 juni 2017

Scholen die te maken krijgen met een ernstige calamiteit, kunnen voortaan via Stichting School & Veiligheid (SSV) een beroep doen op een calamiteitenteam. Dit team – dat bestaat uit crisis- en onderwijsexperts – biedt de getroffen scholen hulp en advies. Het calamiteitenteam was eerst ondergebracht bij KPC Groep; dit bureau blijft betrokken en geeft nu samen met SSV invulling aan het team.

In het geval van een calamiteit – zoals de zelfmoord van een leerling of docent, een schietpartij of bommelding – kunnen scholen in eerste instantie terecht bij de helpdesk van Stichting School & Veiligheid. De helpdesk vangt de school op met advies en voorlichting. Afhankelijk van de ernst van de calamiteit kan de helpdesk in overleg met de school kosteloos een adviseur van het calamiteitenteam (8 uur) op locatie inzetten.

Website

Naast de helpdesk en het calamiteitenteam kunnen scholen die te maken krijgen met een calamiteit – of willen weten hoe ze zich het beste kunnen voorbereiden op een eventuele calamiteit – voor ondersteuning ook terecht op de nieuwe website calamiteitenteam.nl. Op deze website vindt u relevante informatie en publicaties.