“Onderwijs en gemeenten werken te weinig samen op vlak (jeugd)zorg”

04 september 2018

Voormalig wethouder René Peeters blikt vooruit op zijn nieuwste opdracht. Een riskante opdracht, omdat hij advies moet gaan uitbrengen hoe onderwijs, zorg en jeugd beter op elkaar kunnen aansluiten. “Als professionals voortdurend denken vanuit hun eigen positie dan gaat die samenwerking er nooit komen.’’

Drie maanden heeft hij gekregen van de coalitie Onderwijs, Zorg en Jeugd om zijn opdracht uit te voeren, met als start september 2018. Aan het woord is René Peeters, voormalig wethouder Jeugd van Almere, met een expertise in onderwijs. Hij is door de achttien partijen in de coalitie gevraagd om een advies te schrijven over hoe je onderwijs, zorg en jeugd beter op elkaar kunt laten aansluiten.

Peeters, die bekend staat als een man die graag innoveert, kijkt gefocust voor zich uit. “Het unieke aan dit project is, is dat achttien partijen hebben gezegd dat ze over hun eigen schutting heen willen kijken en dat ze samen aan de slag willen.” En daarmee hoopt de kwartiermaker dat zijn rapport gaat leiden tot meer samenwerkingsbereidheid tussen onderwijs, zorg en jeugdzorg en tot een vervolgopdracht van twee jaar.

Lees het volledige interview op de site van de PO-Raad.

Lees meer over de opdracht van René Peeters.