Onderzoek naar invloedrijke factoren bij professionele leercultuur

07 december 2023

Op dit moment wordt er bij de VO-raad in het kader van een afstudeeropdracht onderzoek gedaan naar de factoren die van invloed zijn op de professionele leercultuur in scholen. Hiervoor zijn we op zoek naar scholen die zich bezighouden met het bevorderen van de professionele leercultuur en die hun ervaringen willen delen. Denk hierbij aan gespreid leiderschap of deelname aan het Platform Samen Opleiden.

Medewerking aan dit onderzoek omvat een aantal individuele gesprekken van de onderzoeker met een schoolleider, teamleider en een docent uit hetzelfde team. Daarnaast vormt een interactief groepsgesprek met de genoemde personen onderdeel van het onderzoek.

Aan het einde van het onderzoek ontvangen deelnemers een factsheet met de resultaten, waarin je inzicht krijgt in zowel de belemmerende als de succesfactoren die van invloed zijn op een professionele leercultuur en andere waardevolle informatie voor de school. De resultaten en de conclusies zullen worden teruggekoppeld aan de VO-raad in een presentatie wanneer het onderzoek klaar is.

Voor deelname aan het onderzoek kun je contact opnemen met Kyra Aman (afstudeerder bij de VO-raad) via kyraaman@vo-raad.nl. Deelname wordt zeer gewaardeerd.