Onderzoeksvoorstellen gezocht voor Nationale Wetenschapsagenda

23 mei 2018

De Nederlandse Organisatie voor Wetenschappelijk Onderzoek start op 24 mei 2018 een onderzoeksprogramma voor de Nationale Wetenschapsagenda (NWA). Onderzoekers aan universiteiten worden met partners uit de (publieke) kennisketen en maatschappelijke partners opgeroepen om onderzoeksvoorstellen in te dienen binnen 25 zogeheten routes waaronder ook de route 'Jeugd in ontwikkeling, opvoeding en onderwijs'.

Het ministerie van OCW stelt dit jaar 70 miljoen euro beschikbaar voor de wetenschappelijke onderzoeken. Dit is bestemd voor fundamenteel, toegepast en praktijkgericht onderzoek. Het onderzoek moet passen binnen één of meerdere van de 25 NWA-routes, interdisciplinair van karakter zijn en leiden tot wetenschappelijke en maatschappelijke ‘doorbraken’.

In de route Jeugd staat het kind centraal. Met een breed scala aan onderzoeks-, praktijk- en beleidspartners wordt op dit moment de kennisagenda Jeugd opgesteld. Ook de jeugd zelf en ouders worden betrokken.

Informatie- en netwerkbijeenkomst NWA-route Jeugd

Op 7 juni 2018 organiseert het ministerie in Utrecht een bijeenkomst over de belangrijkste thema's uit de kennisagenda Jeugd en de oproep voor onderzoeksvoorstellen. Geïnteresseerden in het doen van onderzoek in het jeugdveld kunnen zich tot 30 mei 2018 inschrijven voor deze bijeenkomst.

Programma

14.00 uur - Inloop
14.30 uur – Route Jeugd in ontwikkeling, opvoeding en onderwijs & kennisagenda
15.10 uur - Refreshments en pitches over onderzoeksideeën
16.00 uur – NWA programmering
16.30 uur - Netwerkborrel