QuickScan Burgerschap vernieuwd

01 februari 2024

Het Expertisepunt Burgerschap heeft de QuickScan Burgerschap vernieuwd. Met deze quickscan kun je als school een beeld krijgen van waar je staat op het gebied van burgerschapsonderwijs en aan de hand hiervan in gesprek gaan over de verdere koers en ontwikkelpunten.

De nieuwe QuickScan Burgerschap is voor po én vo; sluit nauwer aan op de negen ijkpunten voor goed burgerschapsonderwijs en bevat een aantal nieuwe elementen, zoals vragen over de basiswaarden en kwaliteitszorg.

Ook de bijbehorende Toolbox is vernieuwd. Deze Toolbox biedt rond diverse thema's informatie, tips, links en voorbeelden om als school een volgende stap te zetten op het vlak van burgerschapsonderwijs.  

 

Lopende quickscans
​Ben je als school nog bezig met een quickscan via de oude QuickScan Burgerschap vo? Je kan hier nog inloggen tot eind maart 2024 om deze quickscan af te maken en de resultaten te downloaden als pdf. Bewaar dit pdf-bestand goed: zo blijven deze resultaten behouden. Je account en gegevens, eerdere scans en resultaten op QuickScan Burgerschap vo worden niet meegenomen naar de nieuwe QuickScan.