Recordaantal Schoolkantine Schalen uitgereikt op ‘Dag van de Gezonde Schoolkantine’

16 april 2019

Op 16 april werd de jaarlijkse 'Dag van de Gezonde Schoolkantine' gevierd. Het Voedingscentrum vraagt met deze dag extra aandacht voor gezonde voeding op scholen. Op deze dag worden onder meer scholen in het zonnetje gezet die voldoen aan de ‘Richtlijnen Gezondere Kantines’. Een recordaantal van 168 van deze scholen ontving deze dag een Schoolkantine Schaal. Staatssecretaris Blokhuis (VWS) reikte een gouden schaal uit aan het FlexCollege in Den Haag.

Sinds 2016 reikt het Voedingscentrum Schoolkantine Schalen uit aan scholen die voldoen aan de Richtlijnen Gezondere Kantines. Scholen kiezen zelf of ze gaan voor een ‘zilveren’, ‘gouden’ of ‘ideale’ kantine. Een zilveren kantine bestaat voor minimaal 60% uit ‘betere’ keuzes en de gouden kantine voor minimaal 80%. Een ideale kantine voldoet voor 100% aan de Schijf van Vijf. 

Op de Dag van de Gezonde Schoolkantine worden extra veel schalen uitgereikt, maar ook gedurende de rest van het jaar kunnen scholen een schaal ontvangen. Streven van het Voedingscentrum is om dit jaar in totaal een record van 650 uitgereikte schalen te behalen.

Zie ook het bericht van het Voedingscentrum.

Ook een Schoolkantine Schaal aanvragen? 

Ook aan de slag met een gezonde(re) kantine en een Schoolkantine Schaal aanvragen? Zie voor meer informatie de website van het Voedingscentrum en de brochure 'Maak je schoolkantine klaar voor 2020'. Op de website van het Voedingscentrum vindt u ook een overzicht van alle scholen die tot nu toe een schaal hebben ontvangen