Routekaart en subsidie 'Duurzaam onderwijs' beschikbaar

16 september 2021

De coöperatie Leren voor Morgen heeft een routekaart ontwikkeld voor scholen die hen kan helpen om tot een meer duurzame school te komen. Voor scholen (vmbo en praktijkonderwijs) die hiermee aan de slag willen, is subsidie beschikbaar in de vorm van cofinanciering.

De urgentie van duurzaam leren doen en denken neemt toe; duurzaamheid wordt daarmee ook een steeds belangrijker thema in het onderwijs. Veel scholen hebben de ambitie om te werken aan een duurzame school, waar zowel het schoolgebouw als het curriculum, het gedrag en de visie laten zien dat de school wil opleiden met zorg voor het milieu, het klimaat en het welzijn van mensen. Maar wat is hier voor nodig, waar begin je en hoe krijg je overzicht in het grote en diverse aanbod van duurzame producten, lesmaterialen en projecten? 

Als antwoord op deze vragen heeft de coöperatie Leren voor Morgen de ‘Routekaart Duurzaam Onderwijs’ ontwikkeld. Dit instrument helpt schoolleiders, docenten, leerlingen, ouders, buurtbewoners en lokale ondernemers om samen een visie te ontwikkelen op wat duurzaamheid voor hen betekent, en om dit te vertalen in concreet beleid.  

Subsidie voor praktijkonderwijs en vmbo

Scholen (vmbo, pro, mbo en hbo) die met de routekaart aan de slag willen, kunnen bij Leren voor Morgen cofinanciering aanvragen vanuit de stimuleringsregeling ‘Duurzaamheid in het DNA van de School'. De financiering bedraagt maximaal 40% van de totale kosten en maximaal 5000 euro. Meer informatie over de voorwaarden is te vinden op de website van Leren voor Morgen

Bij interesse in de stimuleringsregeling kan meer informatie en/of het aanvraagformulier worden opgevraagd via Daan@lerenvoormorgen.org