Schoolleiders VO legt verbinding met Europese en internationale schoolleidersverenigingen voor Excellent Leiderschap

07 februari 2024

In Nederland hebben schoolleiders een cruciale rol in het vormgeven van het onderwijslandschap. Om schoolleiders te ondersteunen en een internationaal perspectief te bieden, kunnen alle schoolleiders die geabonneerd zijn op de nieuwsbrief van Schoolleiders VO zich ook aanmelden bij de European School Heads Association (ESHA) en de International Confederation of Principals (ICP). Deze connectie met internationale organisaties brengt aanzienlijke voordelen met zich mee!

ESHA, een platform voor Europees schoolleiderschap

Als lid van ESHA heb je als Nederlandse schoolleider toegang tot een rijkdom aan kennis en ervaring op Europees niveau. ESHA fungeert als een brug tussen verschillende onderwijssystemen in Europa, waardoor schoolleiders de mogelijkheid krijgen om best practices te delen, te leren van innovatieve benaderingen en deel te nemen aan gezamenlijke projecten.

Deze samenwerking vergroot niet alleen het internationale netwerk van schoolleiders, maar draagt ook bij aan de verbetering van het onderwijs op nationaal en Europees niveau.

Klik hier voor meer informatie over ESHA.

ICP, wereldwijde samenwerking voor excellent leiderschap

De aansluiting bij ICP opent de deur naar een wereldwijd netwerk van schoolleiders. Dit biedt Nederlandse schoolleiders de kans om in contact te komen met collega's over de hele wereld, wat resulteert in een uitwisseling van ideeën, strategieën en beleidsmaatregelen. Het delen van inzichten op internationaal niveau stelt je als schoolleider in staat om je aan te passen aan veranderende onderwijsdynamieken, innovaties te omarmen en een breed scala aan perspectieven te integreren in hun leiderschapspraktijk.

Klik hier voor meer informatie over ICP.
 

Voordelen van aansluiting bij beide organisaties

Door zowel bij ESHA als ICP aangesloten te zijn, profiteer je als schoolleider van een holistisch perspectief op leiderschap. Je hebt niet alleen toegang tot de nieuwste trends en ontwikkelingen binnen Europa, maar kunt ook leren van de mondiale diversiteit en innovatie op onderwijsgebied. Deze internationale connecties stelt je in staat om voorop te lopen in het anticiperen op en aanpakken van wereldwijde uitdagingen in het onderwijs, terwijl je tegelijkertijd een bijdrage levert aan de internationale onderwijsagenda.
 

Aansluiting via Schoolleiders VO

De aansluiting bij ESHA en ICP via Schoolleiders VO biedt niet alleen een kans voor Nederlandse schoolleiders om hun professionele horizon te verbreden, maar draagt het ook bij aan een meer inclusief, adaptief en excellent onderwijsleiderschap, zowel op nationaal als internationaal niveau.

Meer weten over Schoolleiders VO en de uitgangspunten? Klik hier voor de website!