Speciaal onderwijs opgenomen in aanpak Gezonde School

28 september 2020

Als onderwijsprofessional kunt u leerlingen in het speciaal onderwijs ondersteunen bij een gezonde leefstijl met de Gezonde School-aanpak voor het speciaal onderwijs. Op de website van de Gezonde School leest u hoe u doelgericht en efficiënt werkt aan gezondheidsthema’s en welke Gezonde School-activiteiten aansluiten. 

In zes stappen naar een gezondere leefstijl op school

Door het volgen van de Gezonde School-aanpak voor speciaal onderwijs brengt u in zes stappen gezondheid op een efficiënte en doelgerichte manier in het DNA van uw school. U leert hoe u het beste aan de slag kunt gaan met  de onderwerpen VoedingRelaties en seksualiteitRoken en alcohol en Bewegen en sport. Deze worden aangevuld met andere thema’s. De toolkit Gezonde School biedt materialen die u hiervoor kunt gebruiken.

Waarom deze aandacht voor speciaal onderwijs?

Al jarenlang richt Gezonde School zich op het basisonderwijs, voortgezet onderwijs en voortgezet onderwijs. Scholen, Gezonde School-adviseurs en specialisten in het speciaal onderwijs hadden behoefte aan informatie op maat. Daarom heeft Gezonde School haar aanbod uitgebreid.

Denk mee!

Gezonde School roept scholen in het speciaal onderwijs op om hun kennis en ervaring met hen te delen. Heeft u tips, een mooi verhaal of ziet u iets op de website wat beter kan? Laat het de Gezonde School weten via redactie@gezondeschool.nlFacebookTwitter of LinkedIn!