St. Nicolaaslyceum krijgt eretitel voor beste verantwoording op scholenopdekaart.nl

22 mei 2018

Vensters VO feliciteert het St. Nicolaaslyceum uit Amsterdam voor ‘School van het jaar 2018’. Deze eretitel wordt toegekend aan een school die zich volgens de jury het beste verantwoordt op scholenopdekaart.nl. De school kreeg de titel uitgereikt op 16 mei, de Dag van de Verantwoording.

Het St. Nicolaaslyceum verantwoordt zich op een zeer goede manier via Scholen op de kaart, stelde de jury. Het profiel van de school is compleet, en uit dit profiel is duidelijk op te maken wat de school belangrijk vindt en welke waarden en normen de school nastreeft. Ook zijn veel toelichtingen geschreven die allemaal prettig zijn om te lezen. De school kan zo als voorbeeld dienen voor scholen die nog zoekende zijn in hun wijze van verantwoorden op scholenopdekaart.nl, aldus de jury.

Naast de titel ‘School van het jaar 2018’, kreeg het St. Nicolaaslyceum een gratis workshop aangeboden over de datateam® methode van de Universiteit Twente. Deze methode biedt teams van docenten en schoolleiding de mogelijkheid om lerenderwijs te werken aan het oplossen van concrete vraagstukken, met behulp van beschikbare data op school.

Over ‘School van het jaar’

Met de uitreiking van het predicaat wil Vensters aandacht besteden aan alle tijd en energie die scholen stoppen om zich op een goede manier te verantwoorden op scholenopdekaart.nl. Dit initiatief wordt vanaf nu jaarlijks georganiseerd en gekoppeld aan de Dag van de Verantwoording.

Leerlingen, ouders, docenten, schoolleiders en besturen konden een school nomineren. Uit alle nominaties heeft de jury - waarin ook ouders, docenten en leerlingen vertegenwoordigd waren - acht scholen geselecteerd die doorgingen naar de laatste ronde. De jury koos uiteindelijk het St. Nicolaaslyceum als 'School van het jaar 2018'. De overige genomineerde scholen vindt u hieronder: 

  • Antoniuscollege, Gouda
  • Houtens, Houten
  • OSG Sevenwolden, Heerenveen
  • RSG Magister Alvinus, Sneek
  • St. Nicolaaslyceum, Amsterdam
  • Titus Brandsmalyceum, Oss
  • Visser t Hooft Lyceum, Leiderdorp
  • Zuider Gymnasium, Rotterdam