Staat jouw school goed op Scholenopdekaart.nl?

12 januari 2023

Het is weer de tijd van schooloriëntatie voor veel (ouders van) groep 8-leerlingen. In dit kader voert Vensters deze week en volgende week campagne voor Scholenopdekaart.nl via diverse online en offline media. Mede door deze campagne verwachten wij deze maand tussen de 100.000 en 150.000 bezoekers op deze website. Het is dus belangrijk dat de informatie van je school hier compleet en actueel is.

banner scholen op de kaartOuders vinden het belangrijk dat de informatie op een schoolpagina actueel en compleet is. In de kerstvakantie zijn meerdere indicatoren geactualiseerd in Mijn Scholen op de kaart. Bijvoorbeeld informatie over aangeboden onderwijssoorten, leerlingenaantallen, overgaan en zittenblijven en de resultaten van het eindexamen. Je kunt de gegevens in het voorbeeld van je school bekijken via mijn.vensters.nl en vervolgens publiceren naar Scholen op de kaart. Vanuit Vensters publiceren wij de gegevens volgende week ook automatisch, zodat ouders voor schooloriëntatie een actueel beeld hebben.

Afgelopen jaar is er weer een record gebroken met meer dan 1,5 miljoen bezoekers voor basis- en middelbare scholen op Scholen op de kaart. Vensters verwacht ook dit jaar veel ouders en andere geïnteresseerden te bereiken in de periode voor schooloriëntatie.