Verrassend Passend special 'Onderwijs - Jeugd' is verschenen!

21 maart 2019

Sinds deze week is de Verrassend Passend special ‘Onderwijs - Jeugd’ beschikbaar. De special richt zich op ‘de werkvloer’ van het passend onderwijs: de school en de klas, met extra aandacht voor de samenwerking met jeugdhulp.

In deze special staan acht mooie voorbeelden van de complexe opdracht van passend onderwijs verzameld. Steeds vaker werken scholen en jeugdhulpverleningsinstellingen hierbij met elkaar samen, zowel in het basisonderwijs, speciaal onderwijs als in het voortgezet onderwijs. De praktijkverhalen in deze publicatie maken niet alleen duidelijk dat samenwerking tussen onderwijs en jeugdhulp heel erg kan helpen bij problemen van kinderen of gezinnen, maar ook dat daarmee problemen worden voorkomen doordat er vroegtijdig hulp wordt ingezet. Deze preventieve functie van de samenwerking tussen onderwijs en jeugdhulp zien we in alle praktijkvoorbeelden terug.

Eerdere delen

Eerder kwamen in 2018 ook al de delen van Verrassend Passend over ‘In en om de school’, ‘Verantwoording’ en ‘Samenwerking regulier en speciaal vo’ uit. 

Alle uitgaven zijn online te lezen en/of te downloaden. Ook kunnen er gedrukte versies worden besteld via een bestelformulier.