VO-raad prijst bestuurders Ambelt voor integratie speciaal onderwijs

04 juli 2017

Op maandag 3 juli vond het minisymposium Koers Kiezen in Passend Onderwijs plaats in Zwolle. Ter ere van de afronding van de operatie ‘Ambelt Kiest Koers’ reikte Hein van Asseldonk, vice-voorzitter van de VO-raad, een brevet van lef en vermogen uit aan alle betrokken bestuurders.

De Ambelt, een instelling voor (voortgezet) speciaal onderwijs in Zwolle, draagt op 1 augustus een groot deel van haar locaties, leerlingen, medewerkers en onderwijsaanbod in de regio over aan lokale schoolbesturen. Ondanks de dalende leerlingenaantallen als gevolg van de wetgeving rond passend onderwijs gaat er geen school dicht en blijft de expertise en werkgelegenheid zo veel mogelijk behouden. De besturen, medezeggenschappen van alle kernpartners en de vakbonden zijn akkoord.

Hein van Asseldonk, vice-voorzitter van de VO-raad en spreker op het symposium: “Het gaat hier om bestuurders met lef en doorzettingsvermogen. Goede voorbeelden moeten ons helpen passend onderwijs verder vorm te geven.”

Ook Jan Brink, wethouder onderwijs van de gemeente Zwolle, complimenteerde alle betrokkenen. “We zijn in Nederland heel ingewikkeld georganiseerd. Passend onderwijs blijft een zoektocht. Je moet je nek durven uitsteken: het niet een moetje laten zijn, maar moed hebben.” In Zwolle, Steenwijk en Hardenberg blijft de Ambelt bestaan.