VO-tour 2018: nieuw kabinet, nieuwe kansen

Tijdens de jaarlijkse VO-tour die we in januari en februari in acht regio’s organiseren voor bestuurders en schoolleiders, gaan we in gesprek over de ingeslagen weg naar maatwerk en flexibilisering. Het kabinet spreekt met het regeerakkoord steun uit voor deze richting. Het is nu aan ons om deze lijn door te trekken en nieuwe afspraken te maken over de volgende stappen die we als scholen gaan zetten.

Wat gaan we concreet doen om alle leerlingen te betrekken en meer uit te dagen? Hoe zorgen we ervoor dat leerlingen gelijke kansen hebben? Wat is er nodig om leerlingen soepel door te laten stromen? En hoe ziet over vijf jaar het leren van leraren en schoolleiders eruit? Uiteraard wordt hieraan ook de vraag gekoppeld wat u nodig heeft om die concrete stappen te zetten. Aan welke randvoorwaarden, zoals tijd en geld, moet worden voldaan om de beweging naar eigentijds onderwijs versneld door te zetten? Op dinsdag 23 januari gaan we met de VO-tour van start in Veenendaal en de tour wordt op 13 maart afgesloten in Amsterdam.

Programma

15.30 uur
Inloop
16.00 uur
Opening en kennismaking met de school
16.10 uur
Hoe wil ik dat mijn school eruit ziet over 5 jaar? Tedtalk door een docent of leerling uit de regio.
16.30 uur
Aan de slag in werkgroepen

Via de werkvorm Het Wereldcafé zetten we met elkaar een dialoog op over 6 thema’s die er toe doen.

18.15 uur
Afsluiting door stand-up musician Bart Kiers
18.30 uur
Maaltijd

De tour is een uitgelezen kans om input te leveren voor beslissingen die de komende jaren genomen gaan worden over het onderwijs.

Aanmelden en kosten

U kunt zich kosteloos aanmelden voor een van de bijeenkomsten: