Vóór 15 oktober doorlopende leerroute vmbo-mbo aanmelden

22 september 2022

Vmbo- en mbo-scholen die dit schooljaar willen starten met een doorlopende leerroute vmbo-mbo, dienen deze route vóór 15 oktober aan te melden bij DUO. Deze aanmelding is nodig om gebruik te kunnen maken van de mogelijkheden die de ‘Wet doorlopende leerroutes’ biedt.

Op de website van DUO staat meer informatie over hoe een route kan worden aangemeld. Ook kan je hier een webinar terugkijken over het aanmelden van doorlopende leerroutes. Tijdens dit webinar worden veel vragen waar regio’s mee zitten, beantwoord. 

Bouwstenen

Sterk beroepsonderwijs heeft een aantal bouwstenen ontwikkeld, die scholen op diverse deelthema’s helpen om vorm te geven aan de doorlopende leerroutes. Je vindt deze bouwstenen op sterkberoepsonderwijs.nl

Kaart met bestaande doorlopende leerroutes 

Voor meer informatie en ervaringen uit de praktijk over het inrichten van een doorlopende leerroute, kan eventueel contact worden gezocht met scholen die hier al mee aan de slag zijn. Sterk Beroepsonderwijs heeft op haar website een kaart staan met alle bij DUO gemelde doorlopende leerroutes en alle leerlabs (regio’s die samenwerken aan een doorlopende leerroute). Deze kaart is onlangs geüpdatet.