Vormgeven aan internationalisering op uw school zonder te reizen?

23 april 2020

Het is belangrijk om als school uw leerlingen internationale vaardigheden bij te brengen, maar hoe doet u dat in deze tijden van corona, waarin leerlingen bijvoorbeeld niet naar het buitenland kunnen reizen? Nuffic heeft een aantal tips, lesideeën en (gratis) lesmateriaal op een rij gezet, die u kunnen helpen vorm te geven aan internationalisering via digitaal onderwijs.

eTwinning

Specifiek wordt hierbij ook verwezen naar eTwinning. Via dit Europese platform kunnen school online samenwerken met een schoolpartner in het buitenland. Zo kan een project worden opgezet waarbij leerlingen bijvoorbeeld online contact met elkaar hebben, en kunnen scholen onderling kennis uitwisselen. Op de website etwinning.net kunt u meer lezen over eTwinning

Op woensdag 10 juni (16.00 uur) organiseert Nuffic ook een webinar waarbij u nader kennis kunt maken met eTwinning. Na dit webinar weet u hoe je een schoolpartner in het buitenland vindt, hoe je een internationaal project opzet en hoe een dergelijk project eruit kan zien.

 

Subsidie voor internationalisering
Sinds 15 april kunnen scholen via de IFO-regeling weer subsidie aanvragen om internationalisering te integreren in het schoolbeleid. Lees meer op de website van Nuffic.