Week Tegen Pesten 2023: Goed voor elkaar!

23 mei 2023

De Week Tegen Pesten is dit jaar op 25 t/m 29 september 2023. Stichting School & Veiligheid organiseert de Week Tegen Pesten ieder jaar in september; elk jaar rondom een ander thema. Dit jaar is het thema: Goed voor elkaar!

Goed voor elkaar!  

Waarom deze slogan? Leraren merken dat de leerling, net als de burger in de samenleving, zich steeds meer op zichzelf richt; het ‘ik’ staat centraal. Rekening houden met elkaar wordt moeilijker, waarmee spanning en ook polarisatie steeds meer de school in komt. Daarom is er in de Week Tegen Pesten dit jaar extra aandacht voor het groepsgevoel. Met elkaar teruggaan naar de basis, waarin iedereen voelt dat ‘ie onderdeel is van de gemeenschap. Als leerlingen zich onderdeel voelen van de gemeenschap, heeft dat een positieve invloed op het gedrag en op de ontwikkeling van sociale en morele competenties van leerlingen. En daarmee logischerwijs ook op het voorkomen van pesten.  

Meedoen 

Scholen die mee (willen) doen aan de Week Tegen Pesten vinden meer informatie op weektegenpesten.nl. Scholen kunnen zich nu al op de website aanmelden voor het Week Tegen Pesten-kaartje waarop scholen laten zien dat ze meedoen en met welke activiteiten. Vanaf juni kunnen scholen aan de slag met gratis lesmateriaal en kan de Week Tegen Pesten-poster besteld worden.