Zone.college in Enschede heeft gezondste schoolkantine van Nederland

25 januari 2024

Het Zone.college in Enschede heeft volgens het Voedingscentrum de gezondste schoolkantine van ons land. Als enige school van Nederland (vo en mbo) ontving de school deze week de ‘ideale Schoolkantine Schaal’, het hoogst haalbare in zijn soort.

De kantine van het Zone.college voldoet daarmee volledig aan de Richtlijn Eetomgevingen voor Scholen van het Voedingscentrum.

"Dit voelt voor ons echt als het krijgen van een Michelin-ster", aldus Jeffry Brummelhuis, docent en Gezonde School Coördinator bij Zone.college Enschede, op de site van het Voedingscentrum. "We hebben er keihard voor gewerkt en dit is de bekroning op het werk. We zijn ongelofelijk trots dat we nu de enige schoolkantine zijn van Nederland met alleen maar producten uit de Schijf van Vijf."

"Er zijn natuurlijk altijd wel leerlingen die klagen dat ze geen snoep en dergelijke kunnen kopen, maar we verkopen 99% van alle gezonde broodjes. Onze leerlingen staan er dus eigenlijk niet meer bij stil dat het alleen maar gezond is. Het is voor hen heel gewoon geworden. Wat ook helpt: de leerlingen helpen in de pauzes met de voorbereiding en verkoop. Wanneer we vragen wie wil helpen, wordt er altijd enthousiast gereageerd."


Over de Schoolkantine Schaal

Het Voedingscentrum reikt sinds 2013 de Schoolkantine Schaal uit aan scholen die het leerlingen makkelijker maken om gezondere en duurzamere keuzes te maken in de kantine. Scholen kunnen een zilveren, gouden of ideale Schoolkantine Schaal behalen door respectievelijk 60, 80 of 100 procent van hun aanbod te laten bestaan uit betere keuzes.