VO-magazine

Het VO-magazine houdt u op de hoogte van het reilen en zeilen binnen de vereniging.

Bent u schoolleider of bestuurder en bij ons bekend? Dan ontvangt u 6 keer per jaar het fysieke VO-magazine automatisch en kosteloos op naam. Desgwenst kunt u zich hiervoor afmelden. U kunt uw abonnement beheren via uw Mijn VO-raad account.

Bent u bij ons niet bekend als bestuurder of schoolleider? Dan ontvangt u het magazine niet automatisch. U kunt uzelf wel kosteloos abonneren via uw Mijn VO-raad account.

U kunt het VO-magazine ook online lezen. Lees het VO-magazine van november 2019 of een van de eerder uitgebrachte magazines.

In dit VO-magazine leest u onder meer:

Interview met Lucelle Deneer: ‘Laat vmbo-leerlingen voelen dat ze meetellen’
Deneer is Leraar van het jaar 2019 en heeft een echt onderwijshart: ‘Vrienden die niet het onderwijs zijn ingegaan, hebben een grote auto en dure vakanties. Maar hoeveel van hen kunnen zeggen dat ze het verschil kunnen maken voor een kind?’

Kijk op kwaliteit: de belofte van Pisa
Begin december worden de Pisa-uitslagen bekend. Een goed moment voor een blik op de achtergronden van deze gewaardeerde én bekritiseerde internationale test.

TTO groeit
Tweetalig onderwijs (tto) is niet meer weg te denken. Hoeveel groei zit er nog in? Draagt een nieuwe kwaliteitsstandaard van het Netwerk tto bij aan beter tweetalig onderwijs? En is tto voor alle leerlingen in Nederland toegankelijk?

Het Brugjaar Jan Ligthart is actueler dan ooit
Is de lastige overstap van groep 8 naar de brugklas iets van onze tijd? Welnee. Al zestig jaar overspant het Brugjaar Jan Ligthart in Arnhem de kloof tussen primair en voortgezet onderwijs.

En verder
Villa Revius: een uitkomst voor thuiszitters, maar financiering is lastig / Hoe behouden we jonge docenten voor het onderwijs? / Columns van schrijver en docent Nederlands Martijn Simons en Hartger Wassink / De code & ik 

Bedrijfsabonnement
Wilt u geen abonnement op naam, maar een aantal exemplaren (met een maximum van 5) van VO-magazine ontvangen op het adres van uw bestuur of school dan is dat ook mogelijk. Een dergelijk abonnement kunt u aanvragen via onderstaand formulier.