VO-magazine

Het VO-magazine houdt u op de hoogte van het reilen en zeilen binnen de vereniging.

Bent u schoolleider of bestuurder en bij ons bekend? Dan ontvangt u 6 keer per jaar het fysieke VO-magazine automatisch en kosteloos op naam. Desgewenst kunt u zich hiervoor afmelden. U kunt uw abonnement beheren via uw Mijn VO-raad account.

Bent u bij ons niet bekend als bestuurder of schoolleider? Dan ontvangt u het magazine niet automatisch. U kunt uzelf wel kosteloos abonneren via uw Mijn VO-raad account.

U kunt het VO-magazine ook online lezen. Lees het VO-magazine van april 2021 of een van de eerder uitgebrachte magazines.

In dit VO-magazine leest u onder meer:

Lobke Vlaming: ‘Wij zijn samen het systeem’
Ouders leverden afgelopen jaar een uitzonderlijk grote bijdrage aan het onderwijs. Als scholen slim zijn, doen ze daar hun voordeel mee, zegt Lobke Vlaming van Ouders & Onderwijs. ‘Het frame rond ouders is dat ze lastig zijn. Maar je kunt de zorgen van ouders ook serieus nemen en kijken wat je daarvan kunt leren.’

Leren omgaan met tegenslag
Wat doet de schoolsluiting met de mentale ontwikkeling van de leerlingen? Het St. Bonifatiuscollege in Utrecht en het Erasmiaans Gymnasium in Rotterdam reiken leerlingen hulpmiddelen aan om mentaal gezond te blijven.

Corona-achterstanden
Wetenschappers Kristin Vanlommel en Jan van Tartwijk over de keuzes die scholen moeten maken in het kader van het Nationaal Programma Onderwijs.

Benchmark PO&VO: kijken, vergelijken, beter sturen
Wat kan een bestuurder doen met de nieuwe benchmark PO&VO? En hoe helpt de benchmark de sector als geheel?

‘Alleen kijken naar cijfers kan echt niet’
Twee scholen vertellen op welke manier zij omgaan met zittenblijven en het bevorderingsbeleid.

En verder
Van conciërge tot rector: op Academie Tien leert iedereen / Brede brugklassen in Limburg / Armoede: ‘De school heeft wel degelijk ook een taak’ / De schooltijd van Jaap Jongbloed / Columns van Hartger Wassink en docent Nederlands Martijn Simons
 

 

Bedrijfsabonnement

Wilt u geen abonnement op naam, maar een aantal exemplaren (met een maximum van 5) van VO-magazine ontvangen op het adres van uw bestuur of school dan is dat ook mogelijk. Een dergelijk abonnement kunt u aanvragen via onderstaand formulier.