VO-magazine

Het VO-magazine wordt gratis verstuurd naar de besturen en scholen die lid zijn van de VO-raad.

U kunt het VO-magazine ook online lezen. Lees het VO-magazine van juni 2019 of een van de eerder uitgebrachte magazines.

cover VO-magazine

In dit VO-magazine leest u onder meer:

Interview met René ten Bos
Goed onderwijs heeft niets met protocollen en procedures te maken, vindt filosoof René ten Bos, ex-Denker des Vaderlands. De kwaliteit wordt bepaald door de interactie tussen leraar en leerling en is niet te meten. ‘Je moet niet te veel met je fikken in het moeras van het onderwijs roeren.’

Statushouders voor de klas
Op de Hogeschool van Amsterdam leren docenten uit onder meer Syrië, Soedan en Oezbekistan hoe zij in Nederland les kunnen geven. Ze zijn gemotiveerd, maar makkelijk is het niet.

Gezag, bestaat dat nog?
Ouders en leerlingen betwisten het gezag van de school steeds meer. In hoeverre brengen sociale media de machtsverhoudingen aan het schuiven? En wat betekent dat voor docenten en schoolleiders?

Krimp wordt kracht
Hoe scholen in de Achterhoek en Zeeuws-Vlaanderen van de nood een deugd maken.

En verder
Paul Rosenmöller pleitte op het VO-congres voor een pact van Nederland-Onderwijsland / Foto-impressie VO-congres / Forum: achter staking schuilt gevoel van verlatenheid / Altijd in de groei: het leren gaat beter als je gelooft dat intelligentie niet vaststaat / Ouders & LOB op Rotterdamse scholen

Abonneren

Valt u niet binnen de doelgroep, maar wilt u toch een abonnement op het VO-magazine? Dan kunt u zich abonneren voor 75 euro per jaar. Zie hiervoor: