VO-magazine

Het VO-magazine houdt u op de hoogte van het reilen en zeilen binnen de vereniging.

Bent u schoolleider of bestuurder en bij ons bekend? Dan ontvangt u 6 keer per jaar het fysieke VO-magazine automatisch en kosteloos op naam. Desgewenst kunt u zich hiervoor afmelden. U kunt uw abonnement beheren via uw Mijn VO-raad account.

Bent u bij ons niet bekend als bestuurder of schoolleider? Dan ontvangt u het magazine niet automatisch. U kunt uzelf wel kosteloos abonneren via uw Mijn VO-raad account.

U kunt het VO-magazine ook online lezen. Lees het VO-magazine van juni 2021 of een van de eerder uitgebrachte magazines.

portret docent

In dit VO-magazine leest u onder meer:

Interview Sarah Sylbing (Klassen): ‘Kansrijk en kansarm: het zijn bijna twee werkelijkheden’
Wat kan het onderwijs doen om kinderen te helpen zich te ontplooien, ongeacht waar hun wieg staat? Na afloop van de serie Klassen en een deel van het bijbehorende impactprogramma
praten we met documentairemaker Sarah Sylbing.

Tweeluik over het NPO
De contouren van het Nationaal Programma Onderwijs worden steeds duidelijker, maar er staan ook nog veel vragen open. In een tweeluik gaat VO-magazine te rade bij onderzoekers en verantwoordingsexperts, waaronder Inge de Wolf en Thijs Bol, oprichters van het Onderwijs-OMT.

‘Alsjeblieft niet terug naar het oude normaal’
De coronacrisis is een grote uitdaging, maar leidt op scholen ook tot ontdekkingen. Sommige docenten willen straks niet eens meer terug naar het onderwijs zoals het was. Vier leraren vertellen welke verworvenheden zij willen behouden.

Brieven uit de lockdown
Middenin de coronapandemie schreef docent Thomas Hontelez met zijn collega’s alle 1700 leerlingen van de school een brief. Zij vroegen de leerlingen op te schrijven hoe het met ze ging. Van de honderd reacties die zij terugkregen, zijn nu 59 brieven gebundeld in het boek De stille school.

En verder
Starters in het VO (slot): een intens jaar / Quadraam ondersteunt innovatie met onderzoek / Forum: Echt maatwerk? Daar is meer voor nodig / Infographic Strategisch HRM / De schooltijd van Sheila Sitalsing / Columns van Hartger Wassink en docent Nederlands Martijn Simons

 

Bedrijfsabonnement

Wilt u geen abonnement op naam, maar een aantal exemplaren (met een maximum van 5) van VO-magazine ontvangen op het adres van uw bestuur of school dan is dat ook mogelijk. Een dergelijk abonnement kunt u aanvragen via onderstaand formulier.