VO-magazine

Het VO-magazine houdt u op de hoogte van het reilen en zeilen binnen de vereniging.

Bent u schoolleider of bestuurder en bij ons bekend? Dan ontvangt u 6 keer per jaar het fysieke VO-magazine automatisch en kosteloos op naam. Desgewenst kunt u zich hiervoor afmelden. U kunt uw abonnement beheren via uw Mijn VO-raad account.

Bent u bij ons niet bekend als bestuurder of schoolleider? Dan ontvangt u het magazine niet automatisch. U kunt uzelf wel kosteloos abonneren via uw Mijn VO-raad account.

U kunt het VO-magazine ook online lezen. Lees het VO-magazine van oktober 2020 of een van de eerder uitgebrachte magazines.

Cover VO magazine oktober 2020

In dit VO-magazine leest u onder meer:

Eugenie Stolk: ‘​Soms vraagt het lef om niet mee te doen’
Eugenie Stolk is sinds november vorig jaar voorzitter van de Algemene Onderwijsbond, de grootste lerarenvakbond van Nederland. We legden haar vijf dilemma’s van de moderne vakbeweging voor.

De examenklas van 2020
De examenleerlingen van vorig jaar kregen niet de afsluiting van hun schooltijd die ze voor ogen hadden: geen centraal eindexamen, geen feesten. De meesten hebben hun schoolloopbaan vervolgd op het mbo, het hbo of de universiteit. Ook daar hebben ze te maken met een nieuwe realiteit, zoals online introductie en colleges. We vroegen drie jongeren naar hun ervaringen.

Lerarentekort: wat doet corona met de arbeidsmarkt?
‘Nederland staat aan de vooravond van een dramatisch kwantitatief tekort aan kwalitatief goede leraren’, schreef de commissie leraren in 2007. Inmiddels is het 2020 en is het lerarentekort nog altijd nijpend. Heeft de coronacrisis daar invloed op?

Schoolleider op je 19e
Wie kunnen er beter meedenken over schoolontwikkeling dan jongeren? In augustus 2020 kreeg de 19-jarige Sem van der Ree zijn tweede jaarcontract als assistent-schoolleider op het Eligant Lyceum in Zutphen.

En verder:
Innovatie bij het Leiden Education Fieldlab / Betrokken ouders: bondgenoten aan de keukentafel / De schooltijd van Abdelkader Benali / Supersnel naar bevoegd met een nieuwe pilot / Columns van Hartger Wassink en docent Nederlands Martijn Simons
 

Bedrijfsabonnement

Wilt u geen abonnement op naam, maar een aantal exemplaren (met een maximum van 5) van VO-magazine ontvangen op het adres van uw bestuur of school dan is dat ook mogelijk. Een dergelijk abonnement kunt u aanvragen via onderstaand formulier.