VO-magazine

Het VO-magazine houdt u op de hoogte van het reilen en zeilen binnen de vereniging.

Bent u schoolleider of bestuurder en bij ons bekend? Dan ontvangt u 6 keer per jaar het fysieke VO-magazine automatisch en kosteloos op naam. Desgwenst kunt u zich hiervoor afmelden. U kunt uw abonnement beheren via uw Mijn VO-raad account.

Bent u bij ons niet bekend als bestuurder of schoolleider? Dan ontvangt u het magazine niet automatisch. U kunt uzelf wel kosteloos abonneren via uw Mijn VO-raad account.

U kunt het VO-magazine ook online lezen. Lees het VO-magazine van december 2019 of een van de eerder uitgebrachte magazines.

In dit VO-magazine leest u onder meer:

Interview met Karim Amghar: ‘Kansenongelijkheid is een veelkoppig monster’
Met zijn boek ‘Van radicaal naar amicaal’ en de documentaireserie ‘Karim grijpt zijn kans’ gaat Karim Amghar de strijd aan met grote thema’s als radicalisering en kansenongelijkheid. ‘Het is tijd dat we knopen doorhakken en beslissingen nemen die niet sexy of leuk zijn.’
 
Inspectie & kwaliteit
Tijdens de tweedaagse ledenbijeenkomst in november ging Monique Vogelzang, inspecteur-generaal van het onderwijs, met bestuurders in gesprek. ‘Wat mij betreft mag de discussie best scherp zijn.’
 
Big Tech rukt op
Zijn grote techbedrijven vijand of bondgenoot van het vo? Deskundigen waarschuwen dat door de snelle opmars van grote tech-bedrijven het systeem van checks and balances in het onderwijs onder vuur ligt.
 
Toekomstbestendige scholen in het aardbevingsgebied
Gemiddeld 41 keer per jaar wordt de provincie Groningen getroffen door een aardbeving. Uiterlijk juli 2021 moeten 102 scholen voor po en vo aardbevingsbestendig zijn gemaakt. Hoe staan de vo-scholen er nu voor? En welke impact heeft een middelbareschooltijd in dit gebied op leerlingen?
 
En verder:
Strategisch HRM: tien misverstanden over een aandachtsgebied in opkomst / Columns van Hartger Wassink en docent Nederlands Martijn Simons / Profielwerkstuk: segregatie in het vo / De schooltijd van Ionica Smeets / De Code & ik / Forum: Ilias Mahtab over gebrek aan motivatie óf uitdaging.
 

Bedrijfsabonnement

Wilt u geen abonnement op naam, maar een aantal exemplaren (met een maximum van 5) van VO-magazine ontvangen op het adres van uw bestuur of school dan is dat ook mogelijk. Een dergelijk abonnement kunt u aanvragen via onderstaand formulier.