VO-magazine

Het VO-magazine houdt u op de hoogte van het reilen en zeilen binnen de vereniging.

Bent u schoolleider of bestuurder en bij ons bekend? Dan ontvangt u 6 keer per jaar het fysieke VO-magazine automatisch en kosteloos op naam. Desgewenst kunt u zich hiervoor afmelden. U kunt uw abonnement beheren via uw Mijn VO-raad account.

Bent u bij ons niet bekend als bestuurder of schoolleider? Dan ontvangt u het magazine niet automatisch. U kunt uzelf wel kosteloos abonneren via uw Mijn VO-raad account.

U kunt het VO-magazine ook online lezen. Lees het VO-magazine van december 2021 of een van de eerder uitgebrachte magazines.

In dit VO-magazine leest u onder meer:

Verschil mag er zijn
“De essentie van mijn werk is verbinden”, vindt Henk Hagoort, die op 1 februari begint als voorzitter van de VO-raad. Dat betekent: heel veel kopjes koffie drinken, goed luisteren en met iedereen in gesprek blijven. “Je gaat op zoek naar de gezamenlijke belangen. Zelf de regie houden op sectorontwikkeling is ontzettend belangrijk.”

Alarm! Hoe houd je hackers buiten de deur?
Bij ROC Mondriaan werden in augustus van dit jaar 200.000 bestanden gestolen. Zoiets kan net zo goed in het vo gebeuren – sterker nog: het gebeurt al. Hacken is big business, en schoolbesturen zijn verantwoordelijk voor de beveiliging van ICT. Hoe voorkom je een hack en wat doe je als het toch gebeurt?

Leren van de natuur
Onze leefomgeving vormt een prachtig onderwerp voor boeiende lessen, zegt filosoof Johan van de Gronden. Als leerlingen oog krijgen voor de macht en schoonheid van de natuur, zullen ze er ook beter voor gaan zorgen. En: twee scholen die vertellen hoe zij aandacht voor klimaatverandering en duurzaamheid integreren in hun onderwijs.

Kennisagenda 
Begin 2022 is de Kennisagenda van het onderwijs klaar. Dan weten onderwijs- en onderzoeksinstellingen welke zes thema’s de komende jaren leidend zijn in het onderzoek naar onderwijskwaliteit. ‘Dit zijn waarschijnlijk de game changers voor de komende jaren.’

En verder
Eén NPO: in Zutphen trekken scholen en de gemeente samen op / Position paper onderwijskwaliteit / Leren van Ollie B. Bommel / Factsheet strategisch HRM / De schooltijd van Annejet van der Zijl / Columns van Hartger Wassink en docent Nederlands Martijn Simons

Adverteren

Adverteren in het VO-magazine kan via onze mediapartner Onderwijsmedia.

Bedrijfsabonnement

Wilt u geen abonnement op naam, maar een aantal exemplaren (met een maximum van 5) van VO-magazine ontvangen op het adres van uw bestuur of school dan is dat ook mogelijk. Een dergelijk abonnement kunt u aanvragen via onderstaand formulier.