VO-magazine

Het VO-magazine houdt u op de hoogte van ontwikkelingen in het voortgezet onderwijs en biedt interviews die tot nadenken stemmen en verhalen om iedereen die in en om de school werkt te inspireren.

Bent u schoolleider of bestuurder en bij ons bekend? Dan ontvangt u zes keer per jaar het fysieke VO-magazine automatisch en kosteloos op naam. Desgewenst kunt u zich hiervoor afmelden.

Bent u bij ons niet bekend als bestuurder of schoolleider? Dan ontvangt u het magazine niet automatisch. U kunt uzelf wel kosteloos abonneren via uw Mijn VO-raad account.

U kunt het VO-magazine ook online lezen. Lees het magazine dat in november 2023 verscheen of een van de eerder uitgebrachte magazines.

cover vo-magazine november 2023

In dit VO-magazine is er aandacht voor: 

Interview Minchenu Maduro
Bouwen aan de school als minisamenleving: ‘Als schoolleider heb je veel invloed op een veilige schoolomgeving. Laat je eigen twijfels en kwetsbaarheden zien. Creëer rituelen.’

Tweede Kamerverkiezingen in de klas
Hoe brengen leraren de politiek in de klas? En leven de Tweede Kamerverkiezingen onder leerlingen? Vier leraren vertellen over hoe ze leerlingen enthousiasmeren voor politiek.

De ontlezing te lijf
Leesvaardigheid en leesmotivatie zijn al tijden onderwerp van zorg in het onderwijs en de maatschappij. Dat lezen alleen bij het vak Nederlands thuishoort, geldt steeds meer als achterhaald, zo laten de twee scholen zien die in dit artikel aan het woord komen.

Collegiale bestuurlijke visitatie
Waarom wachten? Bestuurders die gebruikmaken van collegiale bestuurlijke visitatie, een instrument dat ontwikkeld werd door de VO-academie, zijn er zeer over te spreken.

En verder
Ruimte voor leiderschap: terugblik op het VO-congres / Schoolleiders VO: goed samenspel met bestuurders / Column van Maxe de Rijk / Verkiezingsagenda - Van armoede tot klimaat: dit zijn de prioriteiten van jongeren / Het gebouw: Mondial College, locatie Meeuwse Acker in Nijmegen / De schooltijd van… Helmert Woudenberg / Onvergetelijk: ‘En daarom waren wij de beste werkgever’
 

In het VO-magazine van november staat een interview met acteur, regisseur en dramadocent Helmert Woudenberg, in de rubriek ‘De schooltijd van’. Helmert is donderdag 23 november 2023 plotseling overleden. Op dat moment was het VO-magazine al gedrukt en verspreid. We wensen familieleden, vrienden en collega’s van Helmert veel sterkte bij het verwerken van dit verlies.

 

 

Adverteren

Adverteren in het VO-magazine kan via onze mediapartner Onderwijsmedia.

Bedrijfsabonnement

Wilt u geen abonnement op naam, maar een aantal exemplaren (met een maximum van 5) van VO-magazine ontvangen op het adres van uw bestuur of school dan is dat ook mogelijk. Een dergelijk abonnement kunt u aanvragen via onderstaand formulier.