VO-magazine

Het VO-magazine houdt u op de hoogte van het reilen en zeilen binnen de vereniging.

Bent u schoolleider of bestuurder en bij ons bekend? Dan ontvangt u 6 keer per jaar het fysieke VO-magazine automatisch en kosteloos op naam. Desgwenst kunt u zich hiervoor afmelden. U kunt uw abonnement beheren via uw Mijn VO-raad account.

Bent u bij ons niet bekend als bestuurder of schoolleider? Dan ontvangt u het magazine niet automatisch. U kunt uzelf wel kosteloos abonneren via uw Mijn VO-raad account.

U kunt het VO-magazine ook online lezen. Lees het VO-magazine van maart 2020 of een van de eerder uitgebrachte magazines.

In dit VO-magazine leest u onder meer:

Filosoof Stine Jensen over opvoeding en onderwijs
“In een wereld met grote problemen is het goed dat ‘ik en de samenleving’ op school een onderwerp is.”
 
Diversiteit maakt sterker
“We moeten geen mensen werven die op ons lijken. Andersdenkenden zijn noodzakelijk om de organisatie uit te dagen.” Drie bestuurders geven hun visie op diversiteit en inclusiviteit in het voortgezet onderwijs.
 
Hardleers: wanneer gaan we nu echt een leven lang leren?
Aan zowel leren als werken besteden we in ons leven ontzettend veel tijd. Toch is de verbinding niet ideaal. We spraken met Erik Stam van de commissie-Borstlap, Henk Hagoort van Hogeschool Windesheim en Marc van der Meer, onafhankelijk wetenschappelijk adviseur van het mbo.
 
Minder geld = minder kansen
In elke klas zitten gemiddeld twee leerlingen die opgroeien in armoede. Een school kan die armoede niet oplossen, maar het leven van de leerlingen wel iets makkelijker maken. Een nieuwe handreiking laat zien hoe.
 
En verder:
Forum: ‘Meer focus nodig in nieuw onderwijsdebat’ / Samen opleiden - Ook starters blijven leren / De schooltijd van sopraan Johannette Zomer / De Code & ik / Columns van Hartger Wassink en docent Nederlands Martijn Simons / Stresslab over prestatiedruk bij leerlingen
 

Bedrijfsabonnement

Wilt u geen abonnement op naam, maar een aantal exemplaren (met een maximum van 5) van VO-magazine ontvangen op het adres van uw bestuur of school dan is dat ook mogelijk. Een dergelijk abonnement kunt u aanvragen via onderstaand formulier.