VO-magazine

Het VO-magazine houdt u op de hoogte van ontwikkelingen in het voortgezet onderwijs en biedt interviews die tot nadenken stemmen en verhalen om iedereen die in en om de school werkt te inspireren.

Bent u schoolleider of bestuurder en bij ons bekend? Dan ontvangt u zes keer per jaar het fysieke VO-magazine automatisch en kosteloos op naam. Desgewenst kunt u zich hiervoor afmelden.

Bent u bij ons niet bekend als bestuurder of schoolleider? Dan ontvangt u het magazine niet automatisch. U kunt uzelf wel kosteloos abonneren via uw Mijn VO-raad account.

U kunt het VO-magazine ook online lezen. Lees het magazine dat in april 2024 verscheen of een van de eerder uitgebrachte magazines.

cover vo-magazine april 2024

In dit VO-magazine is er aandacht voor: 

Jong in 2024: bevlogen, bezorgd, veerkrachtig
Het aankomende VO-congres staat in het teken van de belevingswereld van leerlingen. Hoog tijd om jongeren zelf te vragen welke thema’s hen bezighouden. We gingen in gesprek met Jesse, Rafke, Willemijn en Faber.

‘We zijn nog steeds sociale wezens’
Op de meerderheid van de jongeren hebben social media geen of zelfs een positief effect, zegt lector jeugd en media Peter Nikken.

Stap in de wereld van Generatie Z
Soms worden ze GenZ genoemd, de jongeren die nu in het voortgezet onderwijs rondwandelen. Wetenschappers zijn voorzichtig met dit soort labels en de bijbehorende populairwetenschappelijke duiding.

En verder
Innovatie op X11: praktijkgerichte programma’s in vmbo én havo / Metastudie: wat werkt? De 4 principes van effectieve professionalisering voor leraren / Onvergetelijk: ‘Als je leerlingen de ruimte geeft...’ / Het gebouw: Revius Lyceum Wijk bij Duurstede / De schooltijd van… Susan Smit / Een nieuwe column van Maxe de Rijk

 

Adverteren

Adverteren in het VO-magazine kan via onze mediapartner Onderwijsmedia.

Bedrijfsabonnement

Wilt u geen abonnement op naam, maar een aantal exemplaren (met een maximum van 5) van VO-magazine ontvangen op het adres van uw bestuur of school dan is dat ook mogelijk. Een dergelijk abonnement kunt u aanvragen via onderstaand formulier.