VO-magazine

Het VO-magazine houdt u op de hoogte van het reilen en zeilen binnen de vereniging.

Bent u schoolleider of bestuurder en bij ons bekend? Dan ontvangt u zes keer per jaar het fysieke VO-magazine automatisch en kosteloos op naam. Desgewenst kunt u zich hiervoor afmelden. U kunt uw abonnement beheren via uw Mijn VO-raad account.

Bent u bij ons niet bekend als bestuurder of schoolleider? Dan ontvangt u het magazine niet automatisch. U kunt uzelf wel kosteloos abonneren via uw Mijn VO-raad account.

U kunt het VO-magazine ook online lezen. Lees het magazine dat in november 2022 verscheen of een van de eerder uitgebrachte magazines.

cover vo-magazine met Mireille Ollivieira


In dit VO-magazine is er aandacht voor: 

VO-congresspecial: Samen werken aan de toekomst van ons onderwijs
Op 23 november gaan we op het VO-congres met elkaar in gesprek over de toekomst van ons onderwijs. In de congresspecial van het VO-magazine lees je meer over de lezingen van drie sprekers: Kristin Vanlommel, Roek Lips en Bram Eidhof. Tevens belichten we vier workshops en presenteren de congrespartners hun nieuws.

‘Zie de kleur!’
Mirielle Ollivieira pleit voor meer diversiteit in de school: “Je hebt als witte bestuurder of directeur de macht om dingen te veranderen. Om ruimte te maken voor minderheden.”

Evidence informed werken is zo simpel nog niet
Het lijkt zo eenvoudig. Je wilt dat leerlingen beter gaan lezen of hun onderzoeksvaardigheden versterken. Je kijkt welke methoden of interventies goed werken en gaat aan de slag. Toch weet elke schoolleider en leraar dat het niet zo werkt. Het blijft een uitdaging om de beloofde evidence-based-vruchten te plukken. Hoe pak je het wél goed aan?

Brede vorming
Op GSG Guido maken schoolleider en docenten ruimte voor de maatschappelijke diensttijd. Locatiedirecteur Janine van Drieënhuizen en drie van haar collega’s vertellen over het wat, waarom en hoe van brede vorming op hun school.

En verder
Ontbijt op school: ja of nee? / Het gebouw: de muren van het Stedelijk Gymnasium Leeuwarden verbeelden de geschiedenis van leerlingen / Column Maxe de Rijk / De schooltijd van Eric Vloeimans / Onvergetelijk: een eerbetoon aan een voorvechter van inclusief onderwijs
 

Adverteren

Adverteren in het VO-magazine kan via onze mediapartner Onderwijsmedia.

Bedrijfsabonnement

Wilt u geen abonnement op naam, maar een aantal exemplaren (met een maximum van 5) van VO-magazine ontvangen op het adres van uw bestuur of school dan is dat ook mogelijk. Een dergelijk abonnement kunt u aanvragen via onderstaand formulier.