VO-magazine

Het VO-magazine houdt u op de hoogte van het reilen en zeilen binnen de vereniging.

Bent u schoolleider of bestuurder en bij ons bekend? Dan ontvangt u 6 keer per jaar het fysieke VO-magazine automatisch en kosteloos op naam. Desgwenst kunt u zich hiervoor afmelden. U kunt uw abonnement beheren via uw Mijn VO-raad account.

Bent u bij ons niet bekend als bestuurder of schoolleider? Dan ontvangt u het magazine niet automatisch. U kunt uzelf wel kosteloos abonneren via uw Mijn VO-raad account.

U kunt het VO-magazine ook online lezen. Lees het VO-magazine van juni 2020 of een van de eerder uitgebrachte magazines.

In dit VO-magazine leest u onder meer:

Het dagboek van Robert van der Sijde, Comenius College Hilversum
Robert van der Sijde is nog maar driekwart jaar rector op het Comenius College in Hilversum, als het coronavirus naderbij komt. Vanaf het moment dat de scholen mogelijk dichtgaan houdt hij voor VO-magazine een dagboek bij. ‘De coronacrisis legt bloot hoe we in de wedstrijd staan.’

Sleutelwoord: flexibiliteit
Scholen werden in maart ondergedompeld in de wereld van Teams, Zoom en afstandsonderwijs. Wat betekent dit voor de toekomst van het vo?

In het oog van de storm
Drie maanden onderwijs op afstand: hoe wordt dat door mensen op verschillende functies in een school ervaren? We vroegen het aan acht mensen van de vmbo-locatie van het Udens College, een school in een van de brandhaarden van de corona-epidemie.

‘Als de inspectie je verrast, heb je een blinde vlek’
Politie, openbaar bestuur, gezondheidszorg, openbaar vervoer en sport: rasbestuurder Pier Eringa kent overal de weg. Een interview over de essentie van besturen.

En verder:
Corona & gelijke kansen: Zo trek je kwetsbare leerlingen er weer bij / Ferre Laevers: ‘Leerlingbetrokkenheid is de beste indicator van onderwijskwaliteit’ / Achter de schermen bij ‘100 dagen voor de klas’ / Nieuwe baan in coronatijd / Schoolpsychologen over lesgeven na de lockdown: ‘Neem tijd voor reflectie’ / De Code & ik / Columns van Hartger Wassink en docent Nederlands Martijn Simons.

 

Bedrijfsabonnement

Wilt u geen abonnement op naam, maar een aantal exemplaren (met een maximum van 5) van VO-magazine ontvangen op het adres van uw bestuur of school dan is dat ook mogelijk. Een dergelijk abonnement kunt u aanvragen via onderstaand formulier.