VO-magazine

Het VO-magazine houdt u op de hoogte van het reilen en zeilen binnen de vereniging.

Bent u schoolleider of bestuurder en bij ons bekend? Dan ontvangt u 6 keer per jaar het fysieke VO-magazine automatisch en kosteloos op naam. Desgewenst kunt u zich hiervoor afmelden. U kunt uw abonnement beheren via uw Mijn VO-raad account.

Bent u bij ons niet bekend als bestuurder of schoolleider? Dan ontvangt u het magazine niet automatisch. U kunt uzelf wel kosteloos abonneren via uw Mijn VO-raad account.

U kunt het VO-magazine ook online lezen. Lees het VO-magazine van februari 2021 of een van de eerder uitgebrachte magazines.

In dit VO-magazine leest u onder meer:

Steven Pont: ‘Leer jongeren tegenslagen overwinnen’

Ontwikkelingspsycholoog Steven Pont maakt zich zorgen over de Nederlandse jongeren in coronatijd. ‘Zou het niet méér moeten gaan over de vraag hoe je je staande houdt in onze veranderende maatschappij?’

‘Voor ons zijn dit de belangrijkste verkiezingen ooit’

Ze mogen nog (net) niet stemmen, maar ze hebben wel uitgesproken wensen, dromen en verwachtingen. Voor leerlingen die nu in de bovenbouw van het voortgezet onderwijs zitten, is de aankomende verkiezingsuitslag van grote betekenis. Hoe willen zij dat Nederland er de komende jaren uitziet? We vroegen het aan Lina, Niels en Charlotte.

Coronastress

‘Kracht In Controle’ helpt mentoren en coaches om goed met leerlingen in contact te blijven. Ook nu de leerlingen thuis zitten.

Lectoraat, practoraat... auctoraat!

Het Greijdanus in Zwolle bouwt een eigen onderzoekswerkplaats: ‘We zeiden meteen: dat gaan we zelf doen!’

‘Mijn plan? Alle bordjes in de lucht houden’

We volgen een docent, een teamleider, een schooleider en een rector-bestuurder die dit schooljaar zijn begonnen in een nieuwe functie. Aflevering 2: hoe krijg je ondanks corona nieuwe dingen van de grond?

En verder

Leerlingen werven in coronatijd / In de praktijk: thuisonderwijs op het Van Kinsbergen college in Elburg / Geluk of verdienste? Wat de wetenschap zegt over de boodschap van Klassen / / De schooltijd van Ans Markus / Beroepsstandaard: schoolleiders van nu over de kern van het vak / Columns van Hartger Wassink en docent Nederlands Martijn Simons

 

Bedrijfsabonnement

Wilt u geen abonnement op naam, maar een aantal exemplaren (met een maximum van 5) van VO-magazine ontvangen op het adres van uw bestuur of school dan is dat ook mogelijk. Een dergelijk abonnement kunt u aanvragen via onderstaand formulier.