VO-magazine

Het VO-magazine houdt u op de hoogte van het reilen en zeilen binnen de vereniging.

Bent u schoolleider of bestuurder en bij ons bekend? Dan ontvangt u 6 keer per jaar het fysieke VO-magazine automatisch en kosteloos op naam. Desgewenst kunt u zich hiervoor afmelden. U kunt uw abonnement beheren via uw Mijn VO-raad account.

Bent u bij ons niet bekend als bestuurder of schoolleider? Dan ontvangt u het magazine niet automatisch. U kunt uzelf wel kosteloos abonneren via uw Mijn VO-raad account.

U kunt het VO-magazine ook online lezen. Lees het VO-magazine van september 2021 of een van de eerder uitgebrachte magazines.

In dit VO-magazine leest u onder meer:

Een school zonder Google? ‘Ga nú experimenteren!’
Prof. Jeroen van den Hoven over de gevaren van big tech en de verantwoordelijkheid van onderwijsbestuurders: ‘We hebben een paard van Troje binnengehaald.’

VO-congresspecial: Het onderwijs kijkt verder
In de VO-congresspecial vertellen drie schoolleiders hoe zij hun NPO-gelden inzetten. Ook laten we rector Willem de Vos van het Christelijk Lyceum Veenendaal aan het woord over zijn boek Weetnietkunde. En we legden docenten, schoolleiders en bestuurders de vraag voor: wat gaat u komend jaar anders doen?

Op weg naar inclusief onderwijs 
Inclusief onderwijs op het Spinoza Lyceum: ‘Niemand vindt het gek als je naar de plusklas gaat.’

En verder
Talent2Teach: slim project verbindt po, vo en pabo / Leiderschap: sleutel tot duurzame onderwijsontwikkeling / De schooltijd van Marjan Minnesma / Columns van Hartger Wassink en docent Nederlands Martijn Simons

 

Bedrijfsabonnement

Wilt u geen abonnement op naam, maar een aantal exemplaren (met een maximum van 5) van VO-magazine ontvangen op het adres van uw bestuur of school dan is dat ook mogelijk. Een dergelijk abonnement kunt u aanvragen via onderstaand formulier.