VO-magazine

Het VO-magazine wordt gratis verstuurd naar de besturen en scholen die lid zijn van de VO-raad.

U kunt het VO-magazine ook online lezen. Lees het VO-magazine van december 2018 of een van de eerder uitgebrachte magazines.

In dit VO-magazine leest u onder meer:

Interview met auteur Murat Isik
“De bijnaam ‘schoonmaker’ werd door de hele klas overgenomen. Zelfs door een roodharig meisje met een bril en een beugel. Dat was een keerpunt.”

Stress!
Er is veel stress onder scholieren, zo blijkt uit diverse onderzoeken – en een groot deel daarvan wordt veroorzaakt door school. Wat kun je daar als schoolbestuurder of schoolleider aan doen?

Kookhavo
Hoe de Horeca Vakschool Rotterdam de havo opnieuw uitvindt (en de mavo ook): ‘Afwisseling van theorie en praktijk werkt’.

Soepel naar het vo
Een nieuwe regeling helpt besturen om de overstap voor (hoog)begaafde leerlingen te vergemakkelijken.

En verder
Aanpakker, toezichthouder, vertrouwenspersoon: de conciërge is het hart van de school / De cijfers: Hoeveel opleidingsscholen zijn er in Nederland, en hoeveel opleidingsplaatsen? / Een leven lang leren in Schotland en Nederland / Zes lessen uit ‘Leren verbeteren’ / Forum: ouderbetrokkenheid

 

Abonneren

Valt u niet binnen de doelgroep, maar wilt u toch een abonnement op het VO-magazine? Dan kunt u zich abonneren voor 75 euro per jaar. Zie hiervoor: