Het VO-magazine wordt gratis verstuurd naar de besturen en scholen die lid zijn van de VO-raad.

U kunt het VO-magazine ook online lezen. Lees het VO-magazine van september 2017 of een van de eerder uitgebrachte magazines.

cover VO-magazine

In het VO-magazine van september 2017:

Het VO-magazine is vernieuwd!
Misschien is het u al opgevallen: we hebben het VO-magazine de afgelopen zomer grondig op de schop genomen. Er zijn nieuwe rubrieken toegevoegd en de vormgeving heeft een ingrijpende restyling ondergaan. Ons doel: het VO-magazine nog inspirerender maken voor u.

In VO-magazine nummer 1 leest u onder meer:

De glazen bol: José van Dijck (KNAW)
Deze interviewreeks neemt u mee 25 jaar vooruit in de tijd. Hoe ziet de wereld er dan uit? En wat betekent dat voor hoe we jonge mensen nu opleiden? In aflevering 1: José van Dijck, president van de KNAW.

Wie is er bang voor samenwerking?
Hoe lastig de vraagstukken ook zijn, samen met andere besturen uit de regio naar oplossingen zoeken, is nog lastiger. Maar het wérkt wel.

‘Sh*t, we moeten lezen’
Met populaire boeken, iPads en augmented reality-tools probeert B/Slash leerjaar 3 vmbo op het Montessori College Nijmegen aan het lezen te krijgen.

En verder:
Formatief toetsen / Kansengelijkheid: ‘Selectie is er altijd’ / Column Jan Klein / Portretten van leraren in tekortvakken / Gastlessen over slimme technologie en innovatie / Agent op school / Forum: Sietske Waslander over stelsel en bestel

Abonneren

Valt u niet binnen de doelgroep, maar wilt u toch een abonnement op het VO-magazine? Dan kunt u zich abonneren voor 75 euro per jaar. Zie hiervoor: