Alle projecten

Project

Vensters

Vensters helpt schoolbesturen en hun scholen om transparant te zijn en verantwoording af te leggen over hun onderwijs. In het programma zitten verschillende modules waarmee je zelf de regie hebt op informatievoorziening en verantwoording. De PO-Raad en VO-raad ontwikkelen modules binnen Vensters in samenspraak met scholen.

Over Vensters

Aanbod

Met een Vensters-account kan je:

  • Je gegevens presenteren op de website Scholen op de kaart.
  • Rapportages downloaden die inzicht geven in de resultaten en trends van jouw school of schoolbestuur en deze vergelijken.
  • Tevredenheidsonderzoeken uitvoeren onder leerlingen en ouders en de resultaten hiervan publiceren op Scholen op de kaart.
  • Als zelfstandig gymnasium de SHZG-enquête invullen


Starten kan eenvoudig en snel. Als je een account aanmaakt, krijgt de gebruikersbeheerder binnen je bestuur hiervan een melding en kan hij of zij jou de juiste rechten toekennen. Na inloggen kan je direct aan de slag. 

Contact

Heb je vragen over Vensters en haar modules? Stuur dan een e-mail naar vensters@vo-raad.nl.

Waarom Vensters

Net als andere maatschappelijke organisaties die een publiek belang dienen, horen scholen transparant te zijn over hun beleid, uitgaven en prestaties. Vensters biedt inzicht in resultaten waarmee het verhaal van de school verteld kan worden binnen de school en aan externe stakeholders. Zo helpt het ook ouders die scholen bekijken en vergelijken op Scholen op de kaart. 
Door het verhaal van jouw school te vertellen creëer je een gelijke informatiepositie voor alle belanghebbenden. Dat is goed voor het gesprek over onderwijskwaliteit en een voorwaarde voor verbetering.