Werken bij de VO-raad: Sjoerd Smits

06 november 2018

Via mijn laptop bereik ik met onze online kanalen elke week duizenden lezers op scholen, ministeries, redacties, adviesbureaus en andere plekken waar men betrokken is bij het voortgezet onderwijs. Er is dan ook véél te communiceren. Het onderwijs is enorm in beweging en dat merk ik in mijn werk. Bijna elke dag is er politieke aandacht en je kunt de krant niet openslaan zonder iets over het voortgezet onderwijs te lezen. En zelf hebben we natuurlijk ook veel te vertellen. 

Als webredacteur breng ik onder meer de diensten van de VO-raad onder de aandacht en zorg ik ervoor dat kennis gedeeld wordt met de sector. Ik werk nauw samen met andere communicatieadviseurs die verbonden zijn aan inhoudelijke teams en mijn collega’s die verantwoordelijk zijn voor het contact met politici en de media. Daarnaast stem ik vaak af met beleids- en projectcollega’s om beleidsinformatie op een meer toegankelijke wijze weer te geven. Samen bepalen we wat en hoe we met onze achterban (schoolbestuurders en schoolleiders) willen communiceren. 

Blijkbaar doen we iets goed, want onze communicatiemiddelen worden intensief gelezen en goed gewaardeerd. Om dat zo te houden toetsen we regelmatig of bijvoorbeeld onze wekelijkse nieuwsbrief nog relevant is en of de informatie op onze website logisch te vinden is. Dat is een continue cyclus die uitdagend blijft.