Werken bij de VO-raad: Juliëtte Krotje

06 november 2018

Tot enkele jaren geleden heb ik voornamelijk bij commerciële bedrijven gewerkt als management- of teamondersteuner. Stuk voor stuk mooie bedrijven, maar ik vond nergens echt mijn draai. Ik miste de maatschappelijke relevantie. Toen ik bij de VO-raad kwam werken, voelde ik vanaf dag 1 dat deze organisatie me wel goed lag en dat ik hier op mijn plaats was.

Het werk is afwisselend, soms echt uitdagend en nooit saai. Mijn collega’s zijn mensen met hart voor hun vak. Toen ik als projectsecretaresse aangenomen werd bij de VO-raad had ik weliswaar geen enkele werkervaring in de onderwijssector, maar vond het wel zeer interessant om te zien hoe het onderwijs is georganiseerd en hoe leerlingen worden voorbereid op hun rol in de samenleving. Ik vind het een interessante en belangrijke sector en het geeft veel voldoening om bij een organisatie te werken die zich inzet voor het onderwijs.

Het secretaresse-team bestaat uit tien secretaresses (vier beleids- en zes projectsecretaresses) en een leidinggevende. We vormen een hecht en professioneel team dat goed op elkaar is afgestemd, ieder met haar eigen kwaliteiten. We zijn allemaal erg dienstverlenend ingesteld en doen geen half werk. Bij grote drukte helpen wij elkaar, vele handen maken licht werk. We gaan 1x per jaar met het team op stap. Dat zijn altijd heel gezellige uitjes, waarbij praten over het werk –  bij wijze van spreken – verboden is. In de twee projectteams die ik ondersteun is veel ruimte voor eigen inbreng, meedenken en eigen initiatieven. Als projectsecretaresse voel ik me echt een volwaardig lid van het projectteam.