Marit van Daal, schoolleider bij project Schoolleidersplatform

31 maart 2022

Samen met zes schoolleiders die nauw betrokken zijn geven we steeds meer vorm aan een schoolleidersplatform. We stellen Marit van Daal graag aan je voor, teamleider vwo bovenbouw op De Breul in Zeist.

Wie is Marit? 

Marit was docent Nederlands en werd daarna schoolleider; een baan waar ze al van droomde als klein meisje. Ze houdt ervan om andere schoolleiders te ontmoeten en ‘bij elkaar in de keuken te kijken’, omdat dit het onderwijs beter maakt.  

Wat gaat Marit doen binnen een schoolleidersplatform? 

Marit zal zich voornamelijk bezighouden met de professionele ontwikkeling van schoolleiders, gezamenlijk met SRVO en de VO-academie. Een richting die goed bij haar past, want ze is bijvoorbeeld ook VO-managementcoach in opleiding. Een belangrijk aspect hierbij is het zichtbaar maken van wat er komt kijken bij het werk van schoolleider. 

Marits doel 

“Voor docenten is het vaak bekend wat ze te doen staat, voor schoolleiders nog niet, ik hoop dat we dat kunnen realiseren. Ik wil andere schoolleiders motiveren en inspireren – en daarmee een voorbeeld zijn voor anderen. Een realistisch beeld geven van het werk, door te laten zien: zo kan het óók!”