Podcast Leidinggeven aan schoolontwikkeling

01 september 2022

Moet je als schoolleider je medewerkers nou sturen of loslaten? Hoe kunnen leerlingen gepersonaliseerd leren maar toch hun eindexamens halen? En hoe ga je om met weerstand van collega’s? Samen met wetenschappers en schoolleiders proberen we in deze nieuwe podcastserie antwoorden te vinden op deze en nog veel meer vragen uit de dagelijkse onderwijspraktijk van een schoolleider. Vanaf nu te beluisteren!

Over de podcast

Elke aflevering gaat oud-schoolleider Jeroen van Grunsven in gesprek met het onderwijsveld over een actueel thema. Onderzoekers en schoolleiders delen kennis met elkaar uit en geven tips. Onderwerpen die onder ander voorbij komen zijn: leiderschap, leergemeenschappen, formatief handelen en eigenaarschap van leerlingen.

Luister direct:

Kanalen

De podcast is onder andere te beluisteren via Spotify en Apple/Google Podcasts.

Presentatie

De presentator en gespreksleider van deze podcastserie is Jeroen van Grunsven. Jeroen was 23 jaar schoolleider, rector van het Picasso Lyceum en werkt nu als senior adviseur innovatie bij de VO-raad. Daarnaast heeft hij zijn eigen bedrijf waar hij scholen ondersteunt bij onderwijsontwikkeling door coaching van en het geven van workshops en trainingen aan projectteams, managementteams en schoolleiders.

Meer informatie

De podcastserie is een product van Voortgezet Leren. Het programma Voortgezet Leren ondersteunt scholen bij schoolontwikkelingen.