Op vrijdag 13 september kent het congres OnderwijsInzicht een speciale editie: OnderwijsInzicht Focus. Eén dag, één thema, één focus. Tijdens deze dag ervaar je de impact van een cybersecurity-crisis en leer je hoe je de schoolorganisatie hierop voorbereidt.

 Hoe kun je een online aanval op je systemen voorkomen? En als je in een cybersecurity-crisis terechtkomt, hoe handel je dan op de beste manier? Deze vragen staat centraal op deze speciale editie. 

OnderwijsInzicht wordt georganiseerd door Kennisnet, in samenwerking met de VO-raad, PO-Raad, SIVON en 'Samen voor digitaal veilig onderwijs'. 

Programma

Er is een divers aanbod aan keynotes en inhoudelijke sessies door experts. Van de twee hoofdsprekers is al één naam bekend: Bart van den Heuvel. Hij was CSO bij de Maastricht University toen daar in 2019 een grote hack plaatsvond.

Oefenen met een cyberaanval – hoe pak je een crisis aan?

De waardevolle adviezen van experts breng je in de praktijk tijdens het tweede deel van OnderwijsInzicht. Hierbij ga je oefenen met een cybersecurity-crisissituatie en ervaar je welke impact deze kan hebben op je organisatie.

  • Hoe ga je in de praktijk te werk bij een cyberaanval?
  • Waar moet je allemaal op letten?
  • Wie moet je informeren?
  • Waar kun je hulp inschakelen?
     

Lees meer over het programma op de congreswebsite
 

Werken aan norm ‘Crisismanagement’ uit Normenkader
​Met dit congres en de deelname aan de crisisoefening zet je de eerste stap om te voldoen aan norm 14.5: ‘Crisismanagement’. Deze staat in het Normenkader Informatiebeveiliging en Privacy dat naar verwachting ingaat in 2027. Het is dan verplicht de normen uit dit kader te halen en veel schoolorganisaties werken hier nu al hard aan. Een jaarlijkse crisisoefening vormt een belangrijk onderdeel van norm 14.5, samen met het maken van een crisismanagementplan en het informeren van de betrokkenen over het plan. Volg de crisisoefening en je werkt dus al aan je IBP-verplichtingen.


Datum en tijd

Vrijdag 13 september 2024, van 9.00 tot 16.30 uur

Locatie

NBC Congrescentrum, Blokhoeve 1, Nieuwegein

Voor wie

Schoolbestuurders, schoolleiders en ict-specialisten

Kosten

100 euro

Aanmelden 

Direct aanmelden