Nieuwe technologieën creëren nieuwe mogelijkheden voor het onderwijs. Denk aan maatwerk, motivatie van leerlingen, anders organiseren of ondersteuning in het administratieve en secundaire proces. Maar hoe regel je dat handig binnen je bestuur? En hoe blijf je in control?

Ontwikkelingen rondom digitalisering brengen uitdagende vraagstukken met zich mee, zoals de invloed van algoritmen en AI op het leren. Denk ook aan de frictie die kan optreden als technologie je waarden (onbedoeld) onder druk zet. Want hoe sta je tegenover de verschuivende balans tussen mens en machine? En hoe borg je informatiebeveiliging en privacy binnen je organisatie? Tijdens het leertraject Regie op digitalisering krijg je antwoord op deze vragen.
 

Voor wie?  

Het leertraject Regie op Digitalisering is ontwikkeld voor bestuurders, stafmedewerkers en (eindverantwoordelijk) schoolleiders in het primair en voortgezet onderwijs die geïnteresseerd zijn in technologische ontwikkelingen en de invloed daarvan op hun organisatie. De insteek van het traject is tactisch-strategisch. 

Met de opgedane kennis en inzichten kun je verder binnen je eigen organisatie en kom je tot een toekomstbestendige visie en strategie op digitalisering. Het wordt aanbevolen om het leertraject samen met iemand anders in jouw organisatie te volgen.
 

Kennis, toepassing en reflectie 

Het leertraject bestaat uit vijf bijeenkomsten, met als terugkerende onderdelen een expertcollege en het werken met een kennistool. De volgende thema's komen aan bod: nieuwe educatieve digitale toepassingen, sturen op waarden, privacy en veiligheid en veranderkunde en strategie executie.  

Wetenschappers en experts, onder andere van ict-kennisorganisatie Kennisnet, delen hun kennis en ervaringen. Je krijgt inzicht in de technologische ontwikkelingen in het onderwijs en je leert hier de juiste kritische vragen bij te stellen. Daarnaast leg je de verbinding met de praktijk en ga je met andere bestuurders in gesprek.  
 

Na dit leertraject … 

  • Heb je kennis over nieuwe technologische ontwikkelingen en de impact ervan op het onderwijs. 
  • Heb je handvatten om vanuit jouw sturende rol het juiste gesprek te voeren over de inzet van (nieuwe) technologie in jouw organisatie.  
  • Ben je je bewust van de publieke waarden van het onderwijs en kun je sturing geven aan de ambities van je organisatie op het gebied van digitalisering.  
  • Weet je precies wat je moet doen om privacy en veiligheid te regelen en borgen binnen  je bestuur (ook zonder dat je zelf inhoudelijk expert bent)  
  • Ben je in het bezit van een inspirerende digitale verdiepingsgids met essentiële lessen, inzichten, tips en verdiepingsopdrachten rondom het thema digitalisering. 
     

De vorige editie van het leertraject is beoordeeld met een ruime 8!    
 

Praktische informatie

Data:

Het traject start op 19 september 2024. De rest van de data volgt nog.

Locatie:

N.n.b

Kosten:

€1500,- exclusief btw.

Meer informatie: 

Heb je vragen over dit leertraject? Stuur dan een e-mail naar info@vo-academie.nl.
Direct aanmelden