Energiebesparende maatregelen nemen? Check de tips en ervaringen van collega’s

23 januari 2019

Voor schoolbesturen en huisvestingsmedewerkers die nadenken over het nemen van energiebesparende maatregelen, is nu een webpagina van Bouwstenen voor Sociaal beschikbaar met tips en ervaringen van andere scholen. Het gaat dan bijvoorbeeld om het aanschaffen van een energieregistratiesysteem of zonnepanelen. Zijn dit soort maatregelen efficiënt, waar moet u op letten als u met de maatregel aan de slag gaat en wat zijn de do’s en don’ts?

Deze informatie kan scholen helpen bij het kiezen van en uitvoering geven aan maatregelen op het vlak van energiebesparing. Er is al veel technische informatie beschikbaar als het gaat om energiebesparing, maar deze is vooral afkomstig van leveranciers en gericht op woningen. Hier gaat het juist om de niet-technische ervaringen, en over toepassing bij maatschappelijk vastgoed. De webpagina kan zo een aanvulling zijn op al bestaande informatie. 

De pagina is behalve voor schoolgebouwen ook bedoeld voor buurt-, zorg- en sportaccommodaties.

Ervaringen delen

Doel is dat schoolbesturen en huisvestingsmedewerkers op de pagina van Bouwstenen voor Sociaal hun praktijkervaringen en tips blijven uitwisselen in een zogenaamde estafette. Heeft u zelf een ervaring en/of tips die nuttig kunnen zijn voor collega’s? U kunt deze dan delen via de webpagina van Bouwstenen voor Sociaal.

Agenda Maatschappelijk Vastgoed 2019

De estafette met praktijkervaringen is een eerste resultaat van de Agenda Maatschappelijk Vastgoed 2019, waarin duurzaamheid met stip op één staat. Lees meer in het nieuwsbericht over de agenda.