Nieuwe dienst verwerkersovereenkomsten

23 mei 2023

Al bijna 60 leveranciers bieden vanaf nu verwerkersovereenkomsten aan via de nieuwe Dienst Verwerkersovereenkomsten van Kennisnet. De Dienst Verwerkersovereenkomsten is een beveiligde omgeving voor schoolbesturen waar leveranciers en schoolbesturen verwerkersovereenkomsten met elkaar afsluiten en beheren.

Wat is de Dienst Verwerkersovereenkomsten?

Een schoolbestuur is verantwoordelijk voor het maken van goede afspraken met leveranciers over het verwerken van persoonsgegevens. Dat gebeurt door het toetsen en ondertekenen van een verwerkersovereenkomst. De Dienst Verwerkersovereenkomsten maakt dit makkelijker voor schoolbesturen. Hiermee is het voor schoolbesturen altijd inzichtelijk met welke leveranciers via deze dienst een verwerkersovereenkomst is afgesloten. En welke nog ondertekend moeten worden. Bekijk welke leveranciers al zijn aangesloten.  

AVG-verplichting 

Door de koppeling met eHerkenning komt de overeenkomst altijd terecht bij de persoon met de bevoegdheid om te tekenen. Zo wordt er eenvoudig aan de AVG-verplichting voldaan als het gaat om het maken van afspraken met leveranciers. 

Meer informatie  

Kijk voor meer informatie op de website van Kennisnet.