Nieuwe opzet delegatie cao-onderhandelingen

20 april 2017

Bij de komende cao-onderhandelingen zal een vernieuwde delegatie van de VO-raad de schoolbesturen in het voortgezet onderwijs vertegenwoordigen. Met een nieuwe opzet wil de VO-raad de onderhandelingen in een korter tijdsbestek voeren en sterker verbinden met de andere onderwijsdossiers. De veranderingen krijgen in de komende weken hun beslag.

wim littooijNet als delegatievoorzitter Marc Mittelmeijer zal ook delegatielid Wim Littooij niet terugkeren in de nieuwe opzet. Het bestuur van de VO-raad is ook hem bijzonder erkentelijk voor zijn jarenlange inzet voor de cao in het voortgezet onderwijs. Hein van Asseldonk, vicevoorzitter van de VO-raad: "Wim Littooij was al die jaren een sterk bij de sector betrokken bestuurder en is een onderwijsman in hart en nieren. Zijn bijdrage aan de totstandkoming van onze cao's in het laatste decennium is van grote waarde geweest."

Nieuwe samenstelling delegatie

Voor de nieuwe onderhandelingen is Olaf Peek aangewezen als voorzitter van de cao-delegatie. Hij heeft ervaring met deze materie in het publieke domein, is in dienst van de VO-raad en kan zodoende ook de verbinding met het bureau versterken. De twee andere leden van de delegatie zijn schoolbestuurders: Marianne van Wegberg, bestuurslid van Stichting Limburgs Voortgezet Onderwijs (LVO) en Anne Hoekstra, bestuursvoorzitter van het Regius College in Schagen. Hoekstra is sinds 2008 lid van de delegatie en kan daarmee bijdragen aan continuïteit.