Ook bezig met kansrijk overgangsbeleid?

21 juni 2021

Door de coronacrisis staat het overgangsbeleid (weer) volop in de schijnwerpers. In het schooljaar 2019-2020 pasten veel scholen het overgangsbeleid aan. Opnieuw zijn scholen - na weer een abnormaal schooljaar - bezig met de overgang van hun leerlingen naar het volgende jaar. Met de NPO-middelen kunnen scholen leerlingen met specifieke achterstanden helpen bijspijkeren, en daarmee ook zittenblijven voorkomen. Voor scholen die meer willen weten over het voorkomen van onnodig zittenblijven biedt de VO-raad veel ondersteuning.

Op de themasite over bevorderingsbeleid vind je onder andere handreikingen, praktijkvoorbeelden, een overzicht van formele aspecten bij het aanpassen van bevorderingsbeleid, en een handboek over zomer- en lentescholen. 


Factsheet '4 gekozen Strategieën voor overgangsbeleid tijdens de coronacrisis'Strategieën voor overgangsbeleid

Daarnaast is een (kwalitatief) onderzoek gedaan naar de verschillende strategieen die scholen vorig jaar kozen voor hun overgangsbeleid tijdens de crisis. Een factsheet geeft inzicht in de aanpassingen die scholen deden en tips voor het aanpassen van het overgangsbeleid, gebaseerd op de ervaring van de onderzochte scholen.