Terugkijken: webinar ‘Welbevinden op school, een zaak van onderwijs én gemeente'

09 juni 2021

Op 3 juni jl. organiseerde Pharos (Expertisecentrum Gezondheidsverschillen) in samenwerking met het Trimbos-instituut en partners uit de praktijk een webinar rond het gezamenlijk werken aan welbevinden en kansen(gelijkheid) voor jongeren. Dit is een zaak voor onderwijs én gemeente, samen optrekken is essentieel, was hierbij de centrale boodschap.

Diverse scholen en gemeenten deelden in het webinar hun ervaringen over hoe ze samen - en met partners uit de jeugdzorg - werken aan een goede mentale gezondheid van leerlingen. Dit is ook een belangrijke voorwaarde om goed te kunnen leren en geboden kansen te pakken, en daarmee ook belangrijk in het kader van kansengelijkheid. 

Onder andere Rowdy Lagraauw, directeur van het Stanislascollege vmbo Delft, kwam aan het woord. Eerder werd een korte documentaire gemaakt over hoe zijn school eensgezind aan de missie ‘welbevinden’ van de leerlingen werkt. Lagraauw legt tijdens het webinar uit hoe ze in twee jaar tijd een grote omslag konden maken.

Daarnaast gaat de gemeente Almere in op hoe samen met scholen wordt gewerkt aan de ondersteuning van jongeren in armoede, om zo hun welbevinden en kansen te bevorderen.  

Bekijk hieronder het webinar en lees de inleiding van Bart Looman

Leerkringen

Pharos en het Trimbos-instituut starten na de zomer met leerkringen rondom het thema Welbevinden. Meer informatie volgt binnenkort op de website Trimbos.nl.