Trappelende trainees met eerstegraads bevoegdheid beschikbaar

03 maart 2021

Trainees in onderwijs heeft weer enthousiaste en capabele trainees voor scholen klaar staan die komend schooljaar al kunnen starten als eerstegraads docent. Neem contact op met 'Trainees in het onderwijs' om te kijken of er een match is.

Voor het traineeship van Trainees in onderwijs hebben de eerste selectierondes plaatsgevonden. Er zijn nu nog honderd kandidaten, waaronder bijvoorbeeld 22 met mogelijkheden voor dubbele bevoegdheid, dertien die een ‘phd’ hebben afgerond, zeven kandidaten met twee masters op zak en negen met twee bachelors. Verder zijn er talrijke kandidaten met ervaring in het buitenland, is de digitale vaardigheid zeer hoog, én zijn ze allemaal dolenthousiast over het onderwijs. De kandidaten zijn verdeeld over alle schoolvakken. Zo zijn er op dit moment nog negen kandidaten voor Wiskunde, vijftien voor Engels, acht voor Natuurkunde en zeven voor Nederlands.

De laatste selectieronde vindt volgende week plaats, dan doorlopen alle kandidaten een assessment. Via een zorgvuldige matchingsprocedure worden trainees en scholen daarna aan elkaar gekoppeld. Vanaf komend schooljaar kan de trainee dan als eerstegraads docent aan de slag, voor maximaal twaalf lesuren.

Initiatiefrijke, breed geïnteresseerde en academisch opgeleide docenten binnenhalen?

Heeft u interesse? Neem dan spoedig contact met Trainees in onderwijs op. Wie gingen u al voor? Lees het voorbeeld van het Edith Stein College in Den Haag.