Tweede editie 'Handboek Burgerschapsonderwijs' kosteloos beschikbaar

24 januari 2021

Hoe geef je concreet vorm aan burgerschapsonderwijs? In navolging op het eerste handboek, geeft de tweede editie van het Handboek Burgerschapsonderwijs (uitgifte 2020), nog scherper antwoord op deze vraag en de eisen die de wet 'Verduidelijking burgerschapsopdracht' aan scholen stelt. Naar verwachting treedt de wet 1 augustus 2021 in werking.

Het Handboek bevat onder meer een hoofdstuk over het aanbrengen van samenhang en aanvullende werkvormen voor het creeren van en sterke schoolcultuur. Ook is er een leeswijzer die markeert welke onderdelen voor beginnende en welke voor gevorderde scholen geschikt zijn. Of het nu gaat om het ontwikkelen van visie of het beoordelen van externe partijen; de tweede editie is een must-read. Scholen kunnen met het vernieuwde handboek een mooie kwaliteitsslag maken!

Het Handboek Burgerschapsonderwijs is geschreven en herzien door dr. Bram Eidhof, universitair docent burgerschapsonderwijs aan de Universiteit voor Humanistiek en oprichter van bureau Common Ground. Het handboek bevat ook bijdragen van Coen Gelinck en Hessel Nieuwelink. Uitgever is ProDemos, in samenwerking met de VO-raad. 

Aanvragen Handboek 

Scholen kunnen het handboek 'Burgerschapsonderwijs' gratis downloaden.

Tegen betaling kan daarnaast een hardcopy exemplaar worden besteld bij ProDemos.

Naast het handboek kunt u gebruikmaken van het overige, diverse aanbod van het project 'Versterking burgerschap' van de VO-raad. Zie de pagina Praktijk & ondersteuning voor diverse tools en activiteiten.