Vernieuwde ‘Beslisboom verduurzaming scholen’ online

21 augustus 2019

De 'Beslisboom verduurzaming scholen' - een tool die schoolbesturen helpt om een aanpak te kiezen voor verduurzaming en het eventueel aardgasvrij maken van hun bestaande schoolgebouw(en) - is geactualiseerd. Schoolbesturen kunnen de online tool kosteloos gebruiken.

De tool bevat een aantal pakketten van maatregelen die schoolbesturen kunnen nemen om hun gebouw(en) energiezuiniger te maken en het binnenklimaat te verbeteren. Hierbij wordt ook inzicht gegeven in de investeringskosten, terugverdientijden, financieringsopties en aanbestedingsprocedures.

De Beslisboom houdt rekening met de nieuwe erkende maatregelenlijst die van toepassing is voor de Informatieplicht. Daarnaast heeft de actualisatie ervoor gezorgd dat de Beslisboom optimaal in te zetten is voor de ambities van het (concept) Klimaatakkoord.

De Beslisboom is ontwikkeld door Arcadis in opdracht van de Rijksdienst voor Ondernemend Nederland (RVO), in het kader van de Green Deal Scholen & het Innovatieprogramma ‘Aardgasvrije en Frisse Scholen’ en in samenwerking met Boot Advocaten, BAM, Ruimte-OK, NLII, NIA, BNG, Platform 31, gemeente Rotterdam, en schoolbesturen PCOU, Ronduit en Spaarnesant.