Versterk uw SHRM-beleid met nieuw ontwikkelde tools

31 maart 2020

De VO-raad heeft twee instrumenten gelanceerd, met behulp waarvan scholen hun shrm-beleid verder kunnen versterken: de ‘Spiegel Personeel & School’ en een serie van vijf digitale handreikingen.

Spiegel Personeel & School

De Spiegel Personeel & School is een online instrument, bestaande uit een aantal vragenlijsten voor docenten, teamleiders, schoolleiders, onderwijsondersteunend personeel en hrm-medewerkers. Op basis van wat zij invullen, geeft de spiegel u een beeld van de actuele staat van uw shrm-beleid en de mogelijkheden om dit beleid te verbeteren.

U kunt de Spiegel Persoon & School vinden op personeelenschool.nl. Via voortgezetleren@VO-raad.nl kunt u de benodigde inloggegevens aanvragen.

Handreikingen

Daarnaast kunt u gebruikmaken van vijf handreikingen die ondersteuning bieden bij het versterken van uw shrm-beleid. Hierbij wordt de verbinding gelegd tussen uw shrm-beleid en een aantal ambities uit het Sectorakkoord en de Lerarenagenda. De thema’s die worden behandeld zijn: ‘Begeleiding startende leraren’, ‘Bevoegd aan de slag’, ‘Meer differen­tiatie in de klas’, ‘Meer masteropgeleide docenten’ en ‘ICT-vaardigheden en e-didactiek’.

Om de toepasbaarheid en het gebruiksgemak te verhogen zijn de handreikingen in een online tool gegoten. U gaat stap voor stap door de handreikingen heen en kunt hierbij ook een aantal vragen beantwoorden over uw beleid en activiteiten op het betreffende thema. Zo krijgt u inzicht in de huidige situatie op uw school aangaande het thema, en wat u nog kunt doen om uw shrm-beleid op dit thema te versterken. U krijgt hiervoor concrete informatie en tips aangereikt.

Bekijk de online handreikingen shrm.