Voion presenteert Arbocatalogus-VO

12 december 2017

In de Arbocatalogus van Voion staan tips wat scholen kunnen doen om een organisatie veiliger en gezonder te maken en aan welke normen ze moeten voldoen.

Het invoeren van maatregelen om het werkklimaat veiliger en gezonder te maken, is nog niet zo makkelijk. Daarom is het fijn om te lezen hoe andere scholen dat doen. Welke maatregelen nemen zij? Hoe pakken ze dat aan? Waar lopen ze tegenaan? U vindt het antwoord in de schoolvoorbeelden van de Arbocatalogus-VO. Handig om inspiratie op te doen voor uw eigen organisatie!

Aan de hand van acht thema’s wordt de wet- en regelgeving, de normen en minimumeisen verduidelijkt. Binnen elk thema zijn er tips en schoolvoorbeelden te vinden. Lees de hele Arbocatalogus-VO.

Meeste ongelukken bij de gymles

In scholen gebeuren de meeste ongelukken tijdens de gymles. Berucht is ook de slechte akoestiek in gymzalen. Bovendien hebben docenten lichamelijke opvoeding te maken met zware fysieke belasting. Wat kunt u als werkgever doen om het werkklimaat in het gymlokaal gezonder en veiliger te maken? Lees meer over hoe de Arbocatalogus-VO daarbij kan helpen.