Alle onderwerpen

Onderwerp

VO-congres

Het VO-congres op 28 september 2023 stond in het teken van ‘Ruimte voor leiderschap’. Ruimte is een sleutelwoord in de vorig jaar gepresenteerde ‘Agenda voor de toekomst’. Dit jaar onderzochten we met elkaar hoe we in de waan van de dag toch ruimte voor leerlingen, leraren en voor onszelf kunnen creëren en wat voor bijzonders dat oplevert.

VO-congres

Toespraak Henk Hagoort en Ingrid de Bonth

'De vrijheid in het Nederlandse onderwijs brengt een verantwoordelijkheid met zich mee. We hebben een verantwoordelijkheid om te werken aan de kwaliteit van ons eigen werk en de verantwoordelijkheid om samen te werken.' Met deze boodschap opende voorzitter Henk Hagoort het VO-congres 2023. De gehele toespraak van Hagoort en vicevoorzitter Ingrid de Bonth is terug te vinden in onderstaand nieuwsbericht: 

Terugblik: vlog en foto-impressie

Het VO-congres 2023: Een dag uit de waan van de dag, met inspiratie en ruimte voor een goed gesprek. Ruim 1000 bezoekers en vele sprekers om na te denken over het onderwijs, leiderschap en samenwerking. Met leerlingen die heel vroeg opstonden om de aanwezigen hun dromen te vertellen en klassieke muziek te laten horen.

Bekijk de vlog van de leerlingen die rondliepen op het VO-congres:

Foto-impressie

aankomst

VO-congres 2024

Het volgende VO-congres vindt plaats op donderdag 11 april 2024, in het NBC in Nieuwegein We zijn nog volop bezig met de samenstelling van het programma. Vanaf december is het mogelijk om je in te schrijven. Zet de datum alvast in je agenda.