Juridische Helpdesk

Als lid van de VO-raad kunt u met al uw vragen over onderwijs- en werkgeverszaken terecht bij de Juridische Helpdesk VO.

Leden van de VO-raad kunnen hun vraag stellen door een e-mail te sturen naar juridischehelpdesk@vo-raad.nl. Let op: stelt u een vraag namens een bestuur of school dan dient u uw bestuursnummer te vermelden.

De VO-raad streeft ernaar uw vraag binnen drie werkdagen te beantwoorden. Gezien de huidige drukte bij de Juridische Helpdesk lukt dat helaas niet altijd. Voor dringende aangelegenheden is de Juridische Helpdesk VO op werkdagen van 9:00 tot 12:00 uur en van 14:00 tot 16:00 uur telefonisch bereikbaar via (030) 232 4888.

Verwijzingen

Let op: geldt voor u een van de onderstaande punten? De VO-raad verwijst u dan graag door.

Heeft u een vraag over het coronavirus?

Zie hiervoor de pagina over corona op onze website. Hier vindt u een overzicht van de belangrijkste informatie(bronnen) voor scholen op dit vlak, alsook het laatste nieuws. 

Heeft u een vraag over examens?

Voor vragen over examinering verwijst de VO-raad naar het Examenloket.

Heeft u een vraag over passend onderwijs?

Voor vragen over passend onderwijs kunt u terecht bij de Helpdesk van het Steunpunt Passend Onderwijs VO

Heeft u een vraag over governance?

Bij vragen over governance kunt u ook contact opnemen met het Governanceloket van de VO-raad via governanceloket@vo-raad.nl. Het Governanceloket wordt met name ingezet bij uitgebreide en/of complexe vraagstukken rond governance. 

Heeft u een vraag over Vensters VO?

Vensters VO heeft een eigen helpdesk, die u kunt bereiken via support@kennisnet.nl of 0800 321 22 33. Vragen over scholenopdekaart.nl mogen naar vensters@vo-raad.nl.

Bent u werknemer?

Heeft u een vraag als werknemer, dan verwijst de VO-raad u naar vakorganisaties zoals de AOb, CNV Onderwijs of FvOv.

Bent u ouder/verzorger?

Ouders/verzorgers met vragen over de school van hun kind kunnen terecht bij Ouders & Onderwijs.