Ledenadviseurs krimp & regionale samenwerking

21 april 2019

Schoolbestuurders die te maken hebben of krijgen met (de gevolgen van) leerlingendaling, kunnen terecht bij de ledenadviseurs van het project ‘Regionale samenwerking’. De ledenadviseurs krimp & regionale samenwerking denken graag met u mee over mogelijke oplossingsrichtingen en de te nemen stappen.

Alle ledenadviseurs zijn vo-bestuurders die ruime ervaring hebben met leerlingendaling. Naast het meedenken over oplossingen, kunnen zij ook een bestuurlijke tafel in uw regio faciliteren of met uw raad van toezicht gaan in gesprek over de noodzaak om – samenwerkingsgericht – in actie te komen voor behoud van dekkend onderwijsaanbod.

De ledenadviseurs

In onderstaand overzicht vindt u alle ledenadviseurs. Wilt u in gesprek over de inzet van een ledenadviseur, dan kunt u contact opnemen met Tammy Lie (senior adviseur Regionale samenwerking) via tammylie@vo-raad.nl  of (06) 109 685 23. Ook kunt u rechtstreeks contact opnemen met een van de ledenadviseurs.

 
 

 

 

 


 

 
Van links naar rechts: Hans Verschoor, Gerard Janze (niet meer beschikbaar als ledenadviseur), Ineke de Roo, Henk van der Esch, Doetina van Kelle, Frits Hoekstra.

Interviews 

Wat kunnen de ledenadviseurs voor andere schoolbestuurders betekenen en wat is het belangrijkste advies dat ze nu al aan collega-bestuurders willen meegeven? Lees de interviews met de ledenadviseurs. 

Project ‘Regionale samenwerking’
De pool met ledenadviseurs komt voort uit het project ‘Regionale samenwerking’ van de VO-raad. Dit project biedt scholen ondersteuning bij het omgaan met leerlingendaling en specifiek op het vlak van regionale samenwerking. Naast de ledenadviseurs kunt u bij het project onder meer terecht voor informatie over mogelijke samenwerkingsvormen en goede voorbeelden voor dit thema. Ook worden bijeenkomsten en andere vormen van collegiale uitwisseling georganiseerd. Zie voor meer informatie de themapagina ‘Krimp in het vo’.