VO-raad vraagt met klem: kijk nog eens naar de regels op middelbare scholen

17 augustus 2020

De VO-raad wil dat het RIVM nogmaals kijkt of de huidige maatregelen op scholen voldoende zijn. Ook willen we specifiek duidelijkheid over het gebruik van mondkapjes in schoolgebouwen.

“We krijgen hierover vragen van leden. Moeten er gezien de toenemende besmettingen extra maatregelen komen, om hun zorgen weg te nemen? Die vraag hebben we gesteld aan het ministerie van Onderwijs en ligt nu voor bij het RIVM”, zegt voorzitter Paul Rosenmöller.

Daarnaast heeft de VO-raad de vraag gesteld of het wenselijk is om in drukke situaties op school, bijvoorbeeld tijdens leswisselingen, mondkapjes in te voeren. “Dat zijn momenten waarop vele leerlingen en leraren elkaar ontmoeten.”

De VO-raad hoopt dat er snel antwoord op de vragen volgt, nu de eerste scholen in de regio noord al zijn begonnen. Morgen houdt het kabinet weer een corona-persconferentie. 

Rosenmöller benadrukt dat de vragen aan het RIVM open van aard zijn. “We zien dat enkele scholen mondkapjes invoeren, en willen een zo eenduidig mogelijk beleid. Verschillen tussen scholen leiden tot verwarring.”
 

Lees ook het NOS-bericht.