Poll app

Op een laagdrempelige manier jouw mening, wensen en zorgen rondom belangrijke landelijke en regionale onderwijsthema's delen? Dat kan in de VO-raad poll app.

Over de poll app

De poll app is onderverdeeld in landelijke en regionale polls. Minstens één keer per maand kun je jouw mening geven op de landelijke VO-raad poll. De resultaten van deze polls nemen we mee in onze standpunten en programma’s voor professionalisering en schoolontwikkeling. De uitkomst koppelen we terug via VO-actueel en VO-raad.nl. Dat geeft je ook inzicht hoe jouw collega's over de verschillende thema's denken.

Via de regionale pollgroep kun je aan jouw regiobestuur je mening geven over actuele regionale thema’s en input geven als voorbereiding op een regiobijeenkomst. De uitslag van deze polls komt terecht bij het regiobestuur en wordt via dit regiobestuur ook gedeeld met de Adviesraad van Schoolleiders van de VO-raad en Schoolleiders VO.  

Door deel te nemen aan de verschillende polls laat je jouw stem – zowel landelijk als regionaal – horen en zorg je ervoor dat het geluid uit de scholen duidelijker doorklinkt in het landelijke onderwijsbeleid. Om ervoor te zorgen dat je altijd op de hoogte bent van de nieuwste poll raden we je aan om de pushnotification in de app aan te zetten.

Alleen schoolleiders en bestuurders uit het voortgezet onderwijs kunnen deelnemen aan de poll app.

 

Hoe werkt de app?

  1. Open afhankelijk van het type telefoon dat je hebt – de App Store of Google Play. Ga naar de zoekbalk bovenaan in het scherm en typ ‘vo-raad poll’. De pollapp zal nu – als eerste optie of een van de eerste opties – in je scherm verschijnen.
  2. Klik eerst op de naam van de app en vervolgens – in het nieuwe scherm dat verschijnt – op ‘download’ (iPhone) of ‘installeer’ (andere telefoons). Bevestig dat je de app wilt installeren. Dit duurt slechts enkele seconden. Druk op ‘open’ om de app voor het eerst te gebruiken.
  3. Ga naar de knop 'registreren' en vul de gevraagde gegevens in.
  4. Na registratie doen we een check of je tot de doelgroep behoort.
  5. Na akkoord krijg je toegang tot de app en zie je de polls.