Alle projecten

Project

VO-academie

De VO-academie van de VO-raad is een programma dat is opgezet om schoolleiders en bestuurders in het voortgezet onderwijs te ondersteunen bij hun (verdere) professionalisering.

Over de VO-academie

Professionele ontwikkeling

Sinds 2012 ondersteunen wij - als onderdeel van de VO-raad - schoolleiders en bestuurders in hun professionele en individuele ontwikkeling. We ontwikkelen nieuwe activiteiten op relevante thema’s en met nieuwe leervormen. Wij bieden bijvoorbeeld professionaliseringsactiviteiten voor elke loopbaanstap: docenten met leidinggevende ambities, schoolleiders en bestuurders.

Missie en visie

Onze missie:

De VO-academie is onderdeel van de VO-raad en bevordert de kwaliteit en ontwikkeling van het voortgezet onderwijs in Nederland. Leiderschap en goed bestuur in de schoolorganisatie zijn hiervoor essentieel. De VO-raad behartigt de gemeenschappelijke belangen van zijn leden en faciliteert schoolbestuurders en -leiders bij het vervullen van hun taak. De VO-academie is een programma opgezet om schoolleiders en bestuurders in het voortgezet onderwijs te ondersteunen bij hun (verdere) professionalisering en daarmee een kwaliteitsimpuls te bewerkstelligen binnen de sector.

Onze visie:

Leiderschap is essentieel voor het bevorderen van de kwaliteit van het voortgezet onderwijs en het optimaal functioneren van een school. Bestuurders en schoolleiders stellen leraren en ondersteunend personeel in staat hun werk goed te doen en creëren daarmee de omstandigheden waarin leerlingen het best tot hun recht kunnen komen. Zonder leiderschap en goed bestuur geen goed en eigentijds onderwijs.

Contact

Tel: (030) 232 48 00  (Bereikbaar op werkdagen van 8.30 tot 17.00 uur)
E-mail: info@vo-academie.nl 

Adres:
Aïdadreef 4-14
3561 GE Utrecht

Postadres:
Postbus 8282
3503 RG Utrecht

Medewerkers VO-academie


Janine Mommers | Hoofd VO-academie

E-mail: janinemommers@vo-academie.nl
 Helen van Dijk | Projectsecretaresse

E-mail: helenvandijk@vo-raad.nl
 Liesbeth van Hoffen | Evenementenorganisator

E-mail: liesbethvanhoffen@vo-raad.nl
 Eefke Meijer | Projectleider 

E-mail: eefkemeijer@vo-raad.nl
 Pascale Lucassen | Projectleider

E-mail: pascalelucassen@vo-raad.nl
 Esther van Oorschot | Projectmedewerker

E-mail: esthervanoorschot@vo-raad.nl
 Eva van Cooten | Projectleider

E-mail: evavancooten@vo-raad.nl
 Twan Stemkens | Communicatieadviseur

E-mail: twanstemkens@vo-academie.nl
 Rachid Belkhir | Communicatieadviseur

E-mail: rachidbelkhir@vo-raad.nl
 

Geschiedenis VO-academie

Op 1 januari 2013 opende de VO-academie officieel haar spreekwoordelijke deuren. Het was het begin van een landelijk expertisecentrum dat zich in vijf jaar zou ontwikkelen tot dé plek voor alles wat met professionalisering van schoolleiders, en later ook bestuurders, te maken heeft.

geschiedenisWe hebben een infographic met belangrijke mijlpalen en hoogtepunten die de VO-academie de eerste vijf jaren bereikt heeft. In de loop der jaren is het professionaliseringsaanbod steeds meer verfijnd en toegespitst op de (leer)loopbaan van schoolleiders en bestuurders. Het vaste programma van de VO-academie bestaat nu uit professionaliseringsactiviteiten waarin leren van en met elkaar het uitgangspunt is. Als expertisecentrum blijft de VO-academie kennis ontwikkelen, ontsluiten en delen. Zo geeft de VO-academie een blijvende impuls aan professionalisering van schoolleiders en bestuurders in de sector.