Alle projecten

Project

VO-academie

De VO-academie van de VO-raad is een programma dat is opgezet om schoolleiders en bestuurders in het voortgezet onderwijs te ondersteunen bij hun (verdere) professionalisering.

Aanbod VO-academie

De VO-academie in het kort

Sinds 2012 ondersteunen wij - als onderdeel van de VO-raad - schoolleiders en bestuurders in hun professionele en individuele ontwikkeling. We ontwikkelen nieuwe activiteiten op relevante thema’s en met nieuwe leervormen. Wij bieden bijvoorbeeld professionaliseringsactiviteiten voor elke loopbaanstap: docenten met leidinggevende ambities, schoolleiders en bestuurders.

Onze expertise - op basis van onderzoek en inzichten uit de praktijk - delen we via onze trajecten, masterclasses en diverse publicaties. We maken inzichtelijk welke professionaliseringstrajecten er zijn door middel van de opleidingscatalogus. En onze VO-managementcoaches zijn er om je verder te helpen met je ontwikkeling!

Meer weten over de VO-academie? Klik hier.

Katern en KaternPlus

In Katern en KaternPlus zoomen we in op één of meer actuele onderwerpen, gerelateerd aan de professionalisering van schoolleiders, bestuurders of de school. Het biedt inspiratie en handvatten om aan de slag te gaan met professionalisering.

Sector aan het woord

In de reeks 'Sector aan het woord’ geven schoolleiders en bestuurders een inkijkje in hun dagelijkse praktijk en professionele ontwikkeling. Iedere maand leggen we een schoolleider of bestuurder een aantal vragen voor over het thema ‘leren en professionaliseren’. Hoe geef je leiding aan de professionalisering van collega's? En op welke momenten leer je zelf het meest? Laat je inspireren door hoe collega's invulling geven aan het thema leren en professionaliseren.

Tools bij het aanbod

Hoe bepaal je wat jouw leerbehoeften zijn? Hoe formuleer je een passende leervraag? En hoe past deze bij de ontwikkeling van jouw school?

Of: welke opleiding past bij jouw leerbehoefte? En wie kan je helpen bij jouw professionele ontwikkeling?

De VO-academie ondersteunt je bij jouw ontwikkeling en zelfreflectie, onder andere met deze tools: